Πώς να ψήσεις τέλεια το ψωμί στο BBQ

Το ψωμάκι είναι πάντα απαραίτητο στα ψησίματα. 

Το BBQ είναι ένας ολόκληρος κόσμος και δεν είναι μόνο τα κρέατα που ψήνονται, αλλά και όλα τα άλλα τα γύρω-γύρω. Και φυσικά χωρίς ψωμάκι - πώς θα γινόταν- όταν είναι βασικό μέρος της συνολικής εμπειρίας του BBQ. Το ψωμάκι δεν είναι απλώς ένα ακόμη συνοδευτικό, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της τελετουργίας του barbecue.
Είναι ακόμη ένας τρόπος να απογειώσεις το BBQ σου, δίνοντας μια καπνιστή, τραγανή και αρωματική νότα σε κάθε μπουκιά. Είτε πρόκειται για φρέσκο χωριάτικο ψωμί, είτε για μπρουσκέτες ή αραβικές πίτες, το BBQ τις μεταμορφώνει σε κάτι ακόμη πιο νόστιμο από ότι είναι, ήδη. 

Έκαναν BBQ οι αρχαίοι Έλληνες;

Τι ψωμί να διαλέξεις

Χωριάτικο ψωμί με χοντρή κόρα και αφράτη ψίχα.

Μπαγκέτα για πιο λεπτές φέτες.

Πίτες για σουβλάκι ή αραβικές  ψήνονται γρήγορα και παίρνουν ωραία καπνιστή γεύση.

Ψωμί με προζύμι για πιο έντονη γεύση.

Πώς να το ψήσεις

Κόψε το ψωμί σε φέτες (πάχους 1,5-2 εκ. για να μην καεί γρήγορα).

Άλειψε με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο λιωμένο.

(Προαιρετικά) Πασπάλισε στο τέλος με μυρωδικά: ρίγανη, θυμάρι, σκόρδο σε σκόνη ή φρέσκο σκόρδο τριμμένο.

Ψήσε πάνω στη σχάρα σε μέτρια φωτιά (όχι δυνατή) για περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να κάνει γραμμές.

Πώς θα μάθεις να ψήνεις τα πάντα

Extra Tips:

Αν ψήνεις πάνω από κάρβουνα, φρόντισε να μην έχει πολύ δυνατή φωτιά από κάτω, γιατί το ψωμί καίγεται γρήγορα.

Ιδανικά, χρησιμοποίησε έμμεση θερμότητα ή βάλ’ το στην άκρη της σχάρας.

Μπορείς να το αλείψεις με σάλτσα BBQ, βούτυρο σκόρδου ή μέλι και θυμάρι μόλις ψηθεί.

Πώς να το σερβίρεις

Σαν συνοδευτικό για κρέας και λαχανικά.

Σαν βάση για μπρουσκέτες με ντομάτα και φέτα.

Για να μαζεύεις τα ζουμιά από τις μπριζόλες και να απολαμβάνεις το τζατζίκι σου.

 

 

Διαβάστε ολόκληρη την ενότητα του Ratpack «BBQ MONTH» η οποία ανανεώνεται συνεχώς, κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα: 

nicholas peloso BMGZM7g1lBA unsplash

 


©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved