Ο μεγαλύτερος εχθρός του άνδρα είναι ξεκάθαρα ο εγωισμός του

Για να αποκτήσεις τον έλεγχο της ζωής σου πρέπει να καταλάβεις ποιος είσαι.

Ο εγωισμός πληρώνεται ακριβά… και ο λογαριασμός έρχεται σύντομα μέσα στις σχέσεις ή τις φιλίες. Γνωστοί κοιτούν μόνο το «εγώ» τους, σύντροφοι ακολουθούν μόνο τα «θέλω» τους και συνάδελφοι δεν παραδέχονται τα λάθη τους.

Ο εγωισμός είναι κάτι που καταστρέφει αυτόν που τον έχει αλλά σίγουρα κάνει μεγάλο κακό και στους γύρω ανθρώπους.

Η επιστήμη εξηγεί γιατί σου αρέσει να τα τσούζεις με τους κολλητούς σου

Όλοι μας έχουμε εγωισμό. Στην προσπάθεια όμως να τον αντιμετωπίσουμε δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε τους φίλους μας και την οικογένεια μας. Μπορούμε πάντα να συμβουλευόμαστε κάποιον σχετικά με τον εγωισμό μας.

 

 
 

Πρέπει πάντα να είμαστε πάνω από τον εγωισμό μας αλλιώς χαθήκαμε Ο εγωισμός σε αποτρέπει από το να ακούς κρίσιμα σχόλια από τους άλλους. Σε κάνει να υπερεκτιμάς τις δυνατότητές σου και ταυτόχρονα να υποτιμάς την προσπάθεια και τις ικανότητες που χρειάζονται, για να πετύχεις τον στόχο σου.

Αυτά σημαίνουν ότι χάνεις την επαφή με την πραγματικότητα και έτσι χάνεις ευκαιρίες βελτίωσης, σύνδεσης με άλλους ανθρώπους και επιτυχίας.

 

 
 

Δεν υπάρχει διέξοδο από τον εγωισμό, πρέπει να τον αποβάλουμε όσο γίνεται από μέσα μας. Όλοι μας έχουμε πολύ εγωισμό αλλά όμως δεν μπορούν όλοι να τον διαχειριστούν το ίδιο καλά. Και να θυμάσαι πως ο εγωισμός μπορεί να σκοτώσει σχέσεις και φιλίες.

Σίγουρα ο εγωισμός είναι μία αμυντική δύναμη του οργανισμού μας για να μπορεί να επιβιώνει, από την άλλη όμως, σε πιο μακροπρόθεσμο στάδιο, ο εγωισμός μας κάνει απέραντο κακό.

 

 
 

Να θυμάσαι πως ο εγωισμός θα κάνει τα πάντα για να νικήσει, στη πορεία όμως αυτή θα χάσεις φίλους και εραστές, θα χάσεις ακόμη και μέλη της οικογένειας σου. Ο εγωισμός είναι ένα σιωπηλό δηλητήριο στη ζωή ενός άνδρα.

Δες τι πρέπει να κάνεις για να διαχειριστείς καλύτερα τον εγωισμό σου:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved