pexels Πώς θα καταφέρεις να κάνεις τους πάντες να θέλουν να σε ακούσουν;

Απλές συμβουλές για να γίνεις ο τέλειος ομιλήτης που θα θαυμάζουν όλοι.

Λόγος. Το κύριο εργαλείο επικοινωνίας. Με τον λόγο μπορείς να μαγέψεις τους πάντες και να κατακτήσεις τους στόχους σου. Είτε πρόκειται για επαγγελματικούς στόχους είτε για πιο προσωπικούς. Δεν υπάρχει κάποιος εκεί έξω που θα αντισταθεί σε έναν μαγευτικό λόγο που θα τον καθηλώσει.

Παρακάτω θα διαβάσεις απλές συμβουλές ώστε να τα καταφέρεις.

Μην κουτσομπολεύεις

Προσπάθησε να μην σχολιάζεις τους άλλους γιατί προκαλεί αρνητικά συναισθήματα. Κανείς δεν θα σε πάρει στα σοβαρά (παρά μόνο κάποιος άλλος κουτσομπόλης) και το χειρότερο είναι πως θα φοβούνται ότι θα τους κουτσομπολέψεις την επόμενη φορά πίσω από την πλάτη τους.

 

 

Μην κριτικάρεις

Ειλικρινά, ποιος θα ήθελε να ακούει κάποιον που συνεχώς , κριτικάρει, επιρρίπτει ευθύνες σε πρόσωπα ή, τέλος πάντων, κάποιον που δεν έχει ποτέ έναν καλό λόγο για κανένα; Εσύ μπορείς να νιώθεις πως κρίνεις κάποιον με καλή διάθεση, ωστόσο αυτό δεν είναι απαραίτητα εμφανές για τον διπλανό σου.

Μην είσαι αρνητικός

Είναι πολύ δύσκολο να ακούς συνεχώς αρνητικά σχόλια ή να εμπλέκεσαι σε αρνητικές συζητήσεις. Ο συνομιλητής-ακροατής δίπλα σου επιλέγει να συμμετάσχει σε μία συζήτηση μαζί σου είτε γιατί θέλει να μάθει κάτι καινούριο ή να αναγνωρίσει μία νέα οπτική περί ενός θέματος από εσένα είτε γιατί θέλει να περάσει όμορφα και ξέγνοιαστα εκείνο το χρονικό σημείο. Σίγουρα πάντως δεν θέλει να ακούσει αρνητικές θέσεις ή κοσμοθεωρίες.

Μην δικαιολογείσαι

Πολλές φορές ερχόμαστε σε συζητήσεις με σοβαρό περιεχόμενο και υψηλές απαιτήσεις. Προκειμένου να σταθείς αντάξιος των συνομιλητών-συνακροατών σου θα πρέπει να αποφύγεις τυχόν δικαιολογίες, οι οποίες θα σε κάνουν να φανείς “λίγος” στα μάτια τους. Ακόμη χειρότερο θα είναι το γεγονός να βρεις κάποια δικαιολογία κατηγορώντας έμμεσα ή άμεσα κάποιο άλλο πρόσωπο. Αυτό θα δείξει ότι είσαι ευθυνόφοβος και κυρίως ανώριμος, αφού δεν θα διαθέτεις το σθένος να αναλάβεις τις όποιες ευθύνες σου. Ποιος θα ήθελε να κάνει μία σοβαρή συζήτηση με κάποιον ανώριμο και ανεύθυνο;

 

 

Απέφυγε τον δογματισμό

Δογματισμός ή με άλλα λόγια όταν κάποιος συγχέει-ταυτίζει γεγονότα με προσωπικές απόψεις εμμένοντας μάλιστα σε αυτές, ενώ παράλληλα αποθαρρύνει τις όποιες προσπάθειες για διάλογο. Όταν λοιπόν, έχεις απέναντί σου έναν άνθρωπο που σε “βομβαρδίζει” με τις δικές του απόψεις και μάλιστα με τέτοιον τρόπο, ώστε να τις “πλασάρει” ως αληθινές, είναι αναμενόμενο να μην θέλεις να τον ακούσεις και συνεπακόλουθα να συζητήσεις μαζί του. Επομένως, κάθε φορά που συζητάς με κάποιον, καλό θα ήταν να μην είσαι τόσο προσκολλημένος στις ιδέες σου, αλλά αντίθετα, να υιοθετείς ένα πιο ελεύθερο και “δεκτικό” πνεύμα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved