Έρευνα: Πόσα χρόνια χρειάζονται για να είσαι ευτυχισμένος στη σχέση σου;

Αλήθεια δεν θα περιμένεις αυτό που θα ακούσεις.

Είτε η αφορμή είναι η έλλειψη σεξ, είτε τα άπλυτα ή η διαχείριση χρημάτων, οι διαφωνίες είναι αναπόφευκτες μέσα σε έναν γάμο.

Για να κατανοήσουν την διαφορά ανάμεσα σε ένα ευτυχισμένο και σε ένα μη ευτυχισμένο ζευγάρι, οι Dr. Gottman και Robert Levenson πραγματοποίησαν μια διαχρονική μελέτη με ζευγάρια την δεκαετία του ’70. Ζήτησαν από τα ζευγάρια να επιλύσουν ένα πρόβλημα στη σχέση τους μέσα σε 15 λεπτά και τα παρατήρησαν.

Αφού μελέτησαν προσεκτικά τις μαγνητοσκοπήσεις και παρακολούθησαν την πορεία των ζευγαριών αυτών για τα επόμενα εννιά χρόνια, απέκτησαν την ικανότητα να προβλέπουν ποια ζευγάρια θα μείνουν μαζί και ποια θα χωρίσουν και μάλιστα με επιτυχία πάνω από 90%.

 

 
 

Η ανακάλυψή τους ήταν απλή. Την διαφορά ανάμεσα στα ευτυχισμένα και δυστυχισμένα ζευγάρια την έκανε το ισοζύγιο σε ευχάριστες και δυσάρεστες αλληλεπιδράσεις κατά την διάρκεια της διαφωνίας. Υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη αναλογία η οποία είναι ικανή να κάνει την αγάπη να διαρκέσει.

 

 
 

Τι έδειξε όμως μία άλλη επίσης ενδιαφέρουσα έρευνα;

Ερευνητές των πανεπιστημίων Pennsylvania State και Brigham Young επεξεργάστηκαν τα δεδομένα μιας έρευνας με τίτλο Marital Instability Over the Life Course που περιελάμβανε πληροφορίες για 2.000 παντρεμένα ζευγάρια. Κατέληξαν στο ότι, ενώ η ευτυχία μέσα στο γάμο μειωνόταν βαθμιαία τα πρώτα χρόνια, μετά τα 20 χρόνια αυτό αρχίζει να αλλάζει.

Δες εδώ τι έδειξε αυτή η έρευνα για να δεις πόσα χρόνια χρειάζονται για να ευτυχήσεις:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved