Μήπως τελικά είναι λάθος να κάνεις σχέση από το Tinder;

Στην αρχή μπορεί να φαίνεται σωστό αλλά κάπου στην πορεία φαίνονται οι συνέπειες.

Τελικά δεν έχουμε καταλάβει αν το Tinder είναι κάτι καλό ή όχι. Μπορεί να μην υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Στον καθένα λειτουργεί διαφορετικά, σίγουρα. Υπάρχουν όμως κάποια pattern που δεν αλλάζουν και ισχύουν για όλους και για όλες. Μία σχέση από το Tinder μπορεί να έχει κάποια πολύ βασικά μειονεκτήματα.

Ανοίγοντας τα κινητά κάποιων από τους single φίλους που έχετε είναι πολύ πιθανό να πέσετε πάνω σε κάποια ονόματα εφαρμογών που μοιάζουν πολύ γνωστά. Ένα από αυτά είναι και το πολύ γνωστό πλέον Tinder. Στο εξωτερικό όλοι το χρησιμοποιούν και δεν το θεωρούν καθόλου ταμπού. Εδώ στην Ελλάδα όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, ίσως γιατί ζούμε ακόμη σε μία πολύ θρησκευτική κοινωνία.

 

 

Τέτοια προγράμματα ή apps είναι για παράδειγμα το Tinder, το Bumble, το Blendr και άλλα που είναι λιγότερο γνωστά αλλά έχουν φτιαχτεί για τον ίδιο ακριβώς σκοπό: για να φέρουν κοντά ανθρώπους που ψάχνουν για γνωριμίες όλων των ειδών. Είναι όμως καλή μία σχέση που θα γίνει από ένα τέτοιο Online app; Σίγουρα έχει πολλά μειονεκτήματα γιατί δεν τον ξέρεις τον άλλο. Βλέπεις μόνο μία φωτογραφία του. Δεν καταλαβαίνεις αν υπάρχει μεταξύ σας κάποια πραγματική χημεία. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μία σωστή σχέση ή έστω τελικά παθιασμένη.

 

 
 

Στον κοινό νου η κατανόηση αυτών των apps φτάνει συνήθως μέχρι του σημείου που κάποιος τα χρησιμοποιεί κυρίως για να μπορέσει να κάνει σεξ και τίποτα παραπάνω. Από την άλλη όμως κάποιοι πέφτουν στην παγίδα να κάνουν σχέση, σχέση που ίσως τελικά βγει προβληματική γιατί η βάση ήταν προβληματική. Όταν γνωρίζεις κάποιον από το Tinder ουσιαστικά είναι σαν να παντρεύεσαι μία εικόνα και τίποτε παραπάνω.

Η αλήθεια όμως διαφέρει αρκετά και πλέον ένα ολοένα αυξανόμενο κομμάτι του κόσμου έχει βρει το άλλο του μισό – όχι απλά για σεξ –  μέσω εφαρμογών γνωριμιών. Οι σχέσεις όμως αυτές είναι όντως σωστές; Και τι σημαίνει σωστές; Δηλαδή σχέσεις που αντέχουν τελικά τις δοκιμασίες της πραγματικότητας.

 

 
 

Και μάλιστα κάποιοι το λένε και ανοιχτά. Ιστορίες για “success stories” γνωριμιών που έφτασαν μέχρι και το γάμο ή το σχηματισμό οικογένειας έχουν κάνει το γύρο του κόσμου, ειδικά τα πρώτα χρόνια που το φαινόμενο του online dating έλαβε πραγματικά μεγάλες διαστάσεις, εκεί δηλαδή στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Τώρα όμως εμείς έχουμε τις δεύτερες σκέψεις μας.

 

 
 

Πλέον δεν αποτελεί καν είδηση ή μυστικό πως αρκετά ζευγάρια (ακόμα και από άτομα που γνωρίζετε) έχουν γνωριστεί μεταξύ κάποιου dating app. Αυτό που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος είναι πως αυτές οι σχέσεις είναι σαν κλωνοποιημένα προϊόντα. Είναι λίγο artificial.

Πώς όμως φτάσαμε στο σημείο αυτά τα apps να γίνουν από εργαλείο εύρεσης σεξ στον νούμερο 1 τρόπο γνωριμιών με σκοπό τη σχέση; Αυτό είναι άξιο απορίας. Το θέμα είναι να δεις ξεκάθαρα πως αυτή που έχεις απέναντι σου όντως σου κάνει και να μην κολλάς απλά στην εικόνα που βλέπεις στο Τinder. Έτσι κι αλλιώς ο χρόνος θα το δείξει αν η σχέση αξίζει ή όχι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved