Όσα έχουμε μάθει από κάθε πετυχημένο και αποτυχημένο πρώτο ραντεβού

Αν έχεις αναρωτηθεί γιατί έρχεται δύσκολα το δεύτερο ραντεβού, ήρθε η ώρα να δεις τι κάνεις λάθος στο πρώτο.

Λίγα πράγματα φέρνουν περισσότερη αμηχανία σε έναν άντρα από τη διαδικασία του πρώτου ραντεβού. Όση αυτοπεποίθηση κι αν έχει ένας άντρας εκείνη τη στιγμή του κόβονται τα ήπατα σαν να δίνει ακόμα μια φορά πανελλήνιες. Δεν είναι κακό να έχεις άγχος, μάλιστα είναι καλύτερο από τα είσαι τελείως χύμα και να νομίζεις ότι έχεις να κάνεις απέναντί σου με ένα ώριμο φρούτο που θα πέσει στον έρωτά σου χωρίς την παραμικρή προσπάθεια. 

 

 

Το κακό είναι όταν το άγχος γίνεται ο κύριος οδηγός που σε κατευθύνει σε αυτή την πρώτη συνάντηση. Ακόμα κι αν έχει προηγηθεί κάποιου είδους αναγνωριστική κουβέντα, όταν έρχεσαι πρόσωπο με πρόσωπο είναι πολύ εύκολο να χαλάσει οποιαδήποτε καλή εικόνα που είχες χτίσει για τον εαυτό σου, και δεν μιλάμε για την εμφάνισή σου, αυτή έχει περάσει ήδη με επαίνους από τη δοκιμασία από τη στιγμή που είσαι σε αυτό το πρώτο ραντεβού.

 

 

Αν θεωρείς ότι η προετοιμασία είναι το παν στο πρώτο ραντεβού, καλώς το πιστεύεις αυτό γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις το αν θα υπάρξει και δεύτερο, έχει κριθεί ήδη από το πρώτο γεια. Προετοιμασία δεν σημαίνει να έχεις προβάρει όλες σου τις φράσεις και ερωτήσεις. Αυτό είναι συνταγή αποτυχίας για πολλούς λόγους. Υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο να αγχωθείς και να ξεχάσεις τι ήθελες να πεις. Θα μοιάζεις με το παιδάκι που ξέχασε το ποίημα στη σχολική γιορτή και θα παλινδρομείς μεταξύ άβολων αυτοσχέδιων ερωτήσεων, αμήχανων σιωπών και άβολων «εεεε». 

 

 

Οι δεύτερες ευκαιρίες σπανίζουν σε αυτές τις περιπτώσεις και δεν είναι ότι δεν θα θελήσει να σου δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά θα έχεις δείξει ότι εσύ δεν τη θες πραγματικά. Για οποιοδήποτε σχεδόν λάθος μπορεί να υπάρξει μια δυνατότητα επανόρθωσης εκτός από ένα, την αδιαφορία. Από τα όσα θα ρωτήσεις και όσα θα πεις σε αυτή τη μία ώρα, το μόνο που θέλει να καταλάβει είναι το αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για αυτήν. 

 

 

Οι άσχετες ερωτήσεις, οι σιωπές και οι άχρηστοι μονόλογοι δεν θα καταφέρουν σε καμία περίπτωση να την πείσουν για το ενδιαφέρον και μπορούν κάλλιστα όλα αυτά να ερμηνευθούν ως ενδείξεις μειωμένου ενδιαφέροντος ή και αδιαφορίας. Στις φωτογραφίες πιο πάνω θα δεις όλα αυτά που πρέπει να αποφύγεις ώστε να φανείς, πρώτα από όλα ενδιαφέρων τύπος, και στη συνέχεια ότι ενδιαφέρεσαι πραγματικά γι’αυτήν. Το δεύτερο ραντεβού είναι στο τσεπάκι σου.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved