Αντρικές συμβουλές: Όλα όσα κάνουν gentleman έναν άντρα

Δεν είναι και τόσο εύκολο να είσαι σωστός gentleman τη σημερινή εποχή, μια μικρή υπενθύμιση πάντα βοηθάει.

Ίσως είναι περιττός ο διαχωρισμός μεταξύ gentleman και άντρα γιατί για εμάς δεν νοείται ως άντρας κάποιος που στερείται βασικών τρόπων και ευγένειας. Δεν το λέμε καθόλου κακότροπα και συγκεκαλυμμένα σεξιστικά, το αντίθετο. Οι αρετές ενός σύγχρονου άντρα οφείλουν να περιέχουν μια σειρά από ικανότητες, τρόπους συμπεριφοράς και εικόνας, οι οποίοι κάποτε μπορεί να ήταν κτήμα της ανώτερης κοινωνικής τάξης, όμως τώρα οφείλουν να είναι κτήμα όλων. Στις παρακάτω gallery θα μάθεις όλα τα μυστικά.

 

 

Επειδή είναι δύσκολο να δοθεί ένας ορισμός του τι ακριβώς είναι ένας gentleman, το πιάσαμε αλλιώς. Σταχυολογήσαμε όλα αυτά τα οποία τον ορίζουν γιατί είμαστε κυρίως οι πράξεις μας. Κάποια από αυτά είναι αυτονόητα και τα ακολουθούν οι περισσότεροι ενστικτωδώς ή λόγω της κοινωνικής νόρμας, αλλά καλό είναι να υπενθυμίζεται η βαθύτερη αιτία της ύπαρξης τους. 

 

 

Κάποια δεν είναι και τόσο αυτονόητα και είναι ευκαιρία να τα φρεσκάρεις και να τα εντάξεις στον κώδικα της καθημερινής σου συμπεριφοράς. Τέλος κάποια από αυτά δεν μπορούσες να φανταστείς ότι είναι τόσο σημαντικά για να αυτοχαρακτηριστείς ως gentleman. Είναι λίγο πιο δύσκολα στην εφαρμογή τους, όμως θα σε ανταμείψουν, υλικά και άυλα αν τα ενστερνιστείς. 

 

 

Μην δεις τη λίστα ως ένα Ευαγγέλιο στο οποίο πρέπει να ανατρέχεις με θρησκευτική ευλάβεια. Δες το περισσότερο σαν οδηγό μελέτης για να βελτιώσεις τα κοινωνικά, επαγγελματικά και ερωτικά σου skills. Η θεώρηση ότι το να είσαι ένας σωστός gentleman είναι μια υποχρέωση που πηγάζει από κάποια κοινωνική συνθήκη θα σε δυσκολέψει τα αφομοιώσεις τις αρετές του. Θα νιώθεις άβολα υιοθετώντας τις και αυτό θα μοιάζει σαν να υποκρίνεσαι. Αφέσου στη μυσταγωγία των καλών τρόπων και πείσε τον εαυτό σου ότι είναι για το καλό του και όχι απλά για να αρέσεις στους άλλους. Άλλωστε ο σωστός gentleman πρώτα από όλους φροντίζει τον εαυτό του και δεν δίνει δεκάρα για το τι θα πει ο κόσμος.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved