Αποσμητικό: 5 λάθη που κάνεις και δεν αποφεύγεις την κακοσμία

Δεν φτάνει μόνο να θυμάσαι να βάλεις αποσμητικό, πρέπει να το κάνεις και σωστά.

Λένε πως τα τρία πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάς αφήνοντας το σπίτι, είναι τα κλειδιά, το κινητό και το πορτοφόλι. Μάντεψε, το αποσμητικό είναι εξίσου σημαντικό με αυτά τα τρία και δεν διανοείται ένας σύγχρονος άντρα που σέβεται τον εαυτό του, και τους γύρω του, να το αμελεί. 

Αφού χτυπήσαμε ένα ακόμα καμπανάκι υπενθύμισης, πάμε στο παρασύνθημα. Βάζεις αποσμητικό και παρόλα αυτά η δυσάρεστη οσμή συνεχίζει να αναδύεται βάζοντας σε κίνδυνο την κοινωνική και επαγγελματική σου ζωή; Τότε είναι προφανές ότι δεν το εφαρμόζεις σωστά και ο παρακάτω οδηγός είναι για σένα.

 

 

Όταν λες βάζεις, βάζεις κανονικά ή το τσιγκουνεύεσαι; Πολλές φορές, ανάλογα και με τον τύπο του δέρματος, ένα απλό πέρασμα με το αποσμητικό ή το αντιιδρωτικό δεν είναι αρκετό. Ειδικά με τις μασχάλες σου πρέπει να είσαι διπλά επιμελής. Κάλυψε όλη την επιφάνεια, και λίγο περισσότερο από αυτή, και αφιέρωσε παραπάνω από ένα γρήγορο πέρασμα.

Τώρα που ξεκαθαρίσαμε το θέμα μασχάλες πάμε στην επόμενη πίστα. Μήπως βάζεις αποσμητικό μόνο στις μασχάλες; Δεν είναι τα μοναδικά σημεία του σώματός σου που αναδύουν δυσάρεστες οσμές. Αποσμητικό χρειάζεται και κάθε σημείο του σώματος που ιδρώνει, ειδικά τους θερινούς μήνες. Ανάμεσα στους μηρούς και πίσω από τα γόνατα είναι οι συνήθεις ύποπτοι.

Αν ξυρίζεις το σώμα σου ή συγκεκριμένα σημεία του και μετά βάζεις αποσμητικό αμέσως αποσμητικό μπορεί να προκαλέσεις από φαγούρα και ερεθισμό μέχρι κάποια δερματική μόλυνση. Από μόνα τους είναι εξαιρετικά δυσάρεστα, αλλά σαν να μην έφταναν αυτά, μπορεί να φέρουν περισσότερη κακοσμία ως αντίδραση του οργανισμού. Υπομονή, περίμενε λίγο να ηρεμήσει το δέρμα και μετά βάλε όσο αποσμητικό θέλεις.

Οι πόροι από τους οποίους εκκρίνεται ο ιδρώτας είναι πολύ πιο έξυπνοι από ότι νομίζεις. Αυτό σημαίνει ότι καταφέρνουν και προσαρμόζονται στο αποσμητικό και το αντιιδρωτικό σου αν δεν το αλλάζεις ποτέ. Αν αλλάζεις αποσμητικό κατά διαστήματα, δεν τους δίνεις χρόνο να προσαρμοστούν και πετυχαίνεις καλύτερο αποτέλεσμα.

 

 

Τέλος το μεγαλύτερο μυστικό της σωστής χρήσης του αποσμητικού είναι να το φοράς από το βράδυ. Απορροφάται καλύτερα από το δέρμα σου και προσφέρει καλύτερη προστασία το επόμενο πρωί. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved