Ελλάδα: Μπορείς να επισκεφτείς όλα τα μουσεία της χώρας μας;

Αν σκεφτούμε πως δεν υπάρχουν μόνο αρχαιολογικά, τότε είναι δύσκολο. Πόσα είναι όμως όλα μαζί;

Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα και μουσεία να μην είχαμε δεν θα μας φαινόταν περίεργο. Το ότι κάθε βήμα μας βαδίζει σε ένα μέρος, πάνω στο οποίο βασίστηκε ο δυτικός πολιτισμός, σε έναν τόπο που ιδρύθηκε η Δημοκρατία και κυρίως που διασώζονται μέχρι σήμερα αρκετά μνημεία από την αρχαιότητα, μάλλον δικαιολογεί το παραπάνω επιχείρημα.

 

 

Στην Ελλάδα κάθε μέρα ανακαλύπτονται καινούργια πράγματα, καθώς έρχονται συνεχώς καινούργια πράγματα στην επιφάνεια από τους θησαυρούς του παρελθόντος οι οποίοι φυλάσσονται κυρίως σε μουσεία. Το ότι η χώρα μας έχει πλούσια ιστορία και αρχαία μνημεία δεν σημαίνει βεβαίως ότι έχει μονάχα μουσεία τέτοιου τύπου, καθώς και από θεματικά έχουμε αρκετά που αξίζει να επισκεφτείς (π.χ. Μουσείο Αρχαίου Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη ή το Μουσείο Γουλανδρή στο Παγκράτι).

 

 

Σίγουρα από μουσεία έχουμε πολλά και αριθμός τους καθημερινά μεγαλώνει. Αν όμως εστιάσουμε στον αρχαιολογικό τομέα (που και αυτός είναι μεταβλητός), μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πάνω από 100 και είμαστε πρώτοι παγκοσμίως.

Δείτε μερικά από τα πιο γνωστά μουσεία στην Ελλάδα στο παρακάτω άλμπουμ:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved