4 tips για να μειώσεις τα λεφτά που χαλάς σε ρούχα

Μπορεί αυτές τις μέρες να φοράς μόνο φόρμες, όμως σύντομα θα μπεις ξανά στη διαδικασία να βάλεις κανονικά ρούχα.

Το πώς ντυνόμαστε δεν έχει να κάνει μόνο τις βιολογικές μας ανάγκες πχ για το κρύο, αλλά κυρίως με την εικόνα του εαυτού μας που θέλουμε να εξωτερικεύουμε προς τον κόσμο. Το να γεμίσουμε την ντουλάπα μας με τα ρούχα των ονείρων μας δεν είναι πάντα εφικτό, με μεγαλύτερο εμπόδιο το οικονομικό. 

Ο κανόνας που λέει ό,τι πληρώνεις παίρνεις, έχει τις εξαιρέσεις του, αλλά παραμένει κανόνας. Ένα ποιοτικό ρούχο δεν μπορεί να είναι φτηνό. Με αυτή τη σκέψη στο μυαλό μην φοβηθείς να δώσεις το κάτι παραπάνω για ένα «καλό» κομμάτι. Επενδύοντας στην ποιότητα εξοικονομείς χρήματα από το μέλλον. Τα ρούχα σου θα κρατήσουν περισσότερο, θα αποκτήσουν πατίνα και θα γίνουν κομμάτι της προσωπικότητάς σου. Κρίμα είναι να πετάξεις τα λεφτά σου σε ρούχα που θα μοιάζουν παλιά μετά από δυο-τρείς πλύσεις, μακροπρόθεσμα ξοδεύεις περισσότερα έτσι.

Αν θες να κάνεις οικονομία, κάνε σε αυτά που δεν βλέπει ο κόσμος. Εκτός των άλλων τα εσώρουχα και οι κάλτσες είναι ίσως τα πιο αναλώσιμα από τα ρούχα σου. Κράτα τα λεφτά σου για επώνυμα ρούχα που θα είναι πιο εμφανή. Επίσης μπορείς να κάνεις ακόμα μεγαλύτερη οικονομία αγοράζοντας κάλτσες και εσώρουχα σε μεγάλα πακέτα. Η τιμή μονάδας σε αυτά τα multipack είναι πραγματική ευκαιρία.

Τα ρούχα από δεύτερο χέρι δεν έχουν ακόμα το hype που έχουν στο εξωτερικό, αλλά σταδιακά προσαρμοζεται και η Ελλάδα στα νέα δεδομένα. Ξεκίνησε ως μία μέθοδος για να εξοικονομεί κάποιος χρήματα, αλλά η πραγματική άνθιση άρχισε για ηθικούς λόγους. Είναι η απάντηση στον υπερκαταναλωτισμό και τη fast fashion. Όμως εκτός από το οικολογικό όφελος για τον πλανήτη, εξακολουθεί να είναι και μία πρακτική που κάνει καλό και στην τσέπη σου. Εκτός από τα μαγαζιά, γνωστά και ως βιντατζάδικα, υπάρχουν και apps στα οποία μπορείς να βρεις ακριβώς αυτό που θες, αλλά και να πουλήσεις αυτά που έχεις και δεν θες μεγιστοποιόντας το όφελος.

Όσο ποιοτικό κι αν είναι ένα ρούχο, δεν θα μακροημερεύσει χωρίς την κατάλληλη φροντίδα. Πριν την κατάλληλη φροντίδα αξίζει να σημειώσουμε ότι ούτε η υπερβολική φροντίδα κάνει καλό. Φυσικά μιλάμε για πολύ συχνό πλύσιμο των ρούχων. Ειδικά τα jeans χρειάζονται πολύ αραιά πλύσιμο για να μην χάσουν το χρώμα τους και την υφή τους. Γενικά η τάση να πλένεις ένα ρούχο μετά από μία φορά καταστρέφει πρόωρα τις ίνες τους. Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλυσίματος, όταν το κάνεις, και μην κάνεις πειραματισμούς. Τα ρούχα από βαριά υφάσματα καλό είναι να τα διπλώνεις σε συρτάρια και να μην τα κρεμάς για να μην παραμορφωθούν. Σε κάθε περίπτωση τα ρούχα θα πρέπει να διατηρούνται σε ξηρό χώρο χωρίς παρουσία υγρασίας. Αν σου αρέσει να ξοδεύεις λεφτά στα παπούτσια, ξόδεψε και λίγα παραπάνω για ένα κιτ περιποίησης. Το κερί και το καθάρισμα δεν θα παρατείνουν απλά τη ζωή των παπουτσιών σου, θα τα κάνουν καλύτερα κι από καινούργια αναδεικνύοντας την όμορφη πατίνα του χρόνου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved