Γιατί είναι σημαντικό να είσαι πάντα στην ώρα σου

Η ακρίβεια μετράει σε όλα τα επίπεδα.

Η ζωή του George Washington χαρακτηριζόταν από μία αγάπη για την ακρίβεια. Όταν κάποτε ο μεγάλος στρατηγός ήθελε να αγοράσει άλογα στις πέντε το πρωί και ο κακόμοιρος ο πωλητής εμφανίστηκε πέντε λεπτά καθυστερημένος, η πώληση αναβλήθηκε για τον επόμενο μήνα μιας και ο στρατηγός είχε προχωρήσει σε μία άλλη εργασία που δεν μπορούσε να περιμένει ούτε πέντε λεπτά.

Όταν έλεγε στο Κογκρέσο πως έπρεπε να γίνει συνάντηση το μεσημέρι, τον έβλεπαν να μπαίνει στην αίθουσα ακριβώς πριν το ρολόι χτυπήσει δώδεκα.

Ο Washington ήταν τρομερά ακριβής ακόμη κι όταν επρόκειτο για επαγγελματικό δείπνο. Πολλές φορές οι συνδαιτημόνες του, οι οποίοι φυσικά αργούσαν ελάχιστα, τον έβρισκαν να έχει ήδη τελειώσει το φαγητό του και ν’ απολαμβάνει το πούρο του λέγοντας την τρομερή ατάκα: «Ο μάγειρας μου ποτέ δεν περιμένει».

Πώς να διαπραγματεύεσαι σωστά και με επιτυχία

 

Όταν ο γραμματέας του είχε αργήσει ελάχιστα σε κάποιο ραντεβού με τον στρατηγό και δικαιολογήθηκε με το να πει πως το ρολόι του ήταν χαλασμένο ο Washington είπε: «Τότε μάλλον θα πρέπει είτε να πάρεις άλλο ρολόι είτε εγώ να πάρω άλλο γραμματέα».

Μπορεί πλέον να μη ζούμε σε έναν κόσμο με περούκες και τρομερούς στρατηγούς αλλά σίγουρα το να είναι κανείς ακριβής είναι κάτι το καλό και το επιθυμητό άνευ εποχής ή ιδιότητος.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις επακριβώς γιατί το να είσαι ακριβής είναι τρομερά σημαντικό για σένα και τους γύρω σου:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved