Γιατί ο Cobain μισούσε τόσο πολύ το Smells Like Teen Spirit;

Το αγαπημένο κομμάτι των Nirvana που ο δημιουργός του απεχθανόταν.

Η αλήθεια είναι πως αν δεν πήρες προαγωγή πρόσφατα από άνθρωπος των σπηλαίων σε φυσιολογικό άνθρωπο των πόλεων τότε σίγουρα θα έχεις κάπου ακούσει αυτό το κομμάτι των Nirvana με τίτλο Smells Like Teen Spirit. Σε κάποιο μπαρ, σε κάποια καφετέρια, σίγουρα στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Ίσως το πιο γνωστό μουσικό κομμάτι της επαναστατημένης εφηβείας.

Beatles vs Rolling Stones: Ποια είναι καλύτερη μπάντα;

 

Γενιές και γενιές μεγαλώσαμε με αυτό το άσμα κι όμως το αστείο είναι πως ο δημιουργός του δηλαδή ο μπροστάρης των Nirvana, Kurt Cobain, το μισούσε και δεν ήθελε ούτε να το βλέπει και σίγουρα ούτε να το ακούει.

Ποιος όμως ήταν ο λόγος γι’ αυτή του την παθολογία;

Στο σπίτι με τους Rolling Stones

 

Από την αρχή ο ίδιος ο εμπνευστής του δεν το είχε πάρει στα σοβαρά και είχε μάλιστα δηλώσει πως το συγκεκριμένο κομμάτι ήταν απλά μία φτηνή του προσπάθεια να μιμηθεί την αγαπημένη του μπάντα που ήταν οι Pixies.

O ίδιος όπως δήλωσε σε γνωστή συνέντευξη που έδωσε στο Rolling Stone είπε πως δεν είχε ποτέ του την επιθυμία να τραγουδήσει και πως θα του αρκούσε να παίζει κιθάρα κάπου στο βάθος, αναγκάστηκε όμως διότι έπρεπε να γράψει τα δικά του τραγούδια.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι Nirvana ανέβηκαν στα ουράνια

 

«Νομίζω πως ο κόσμος έχει αποτρελαθεί με το Teen Spirit γιατί το έχει δει χιλιάδες φορές στο MTV. Έχω γράψει άπειρα καλύτερα τραγούδια απ’ αυτό» λέει ο ίδιος ο Cobain.

O στίχος που έχει μείνει στην ιστορία είναι φυσικά το επικό: «Here we are now, entertain us» και όπως έλεγε και ο ίδιος ο Cobain, ήταν κάτι που συνήθιζε να ξεστομίζει κάθε φορά που έμπαινε σε ένα σπιτικό πάρτι, έτσι για πλάκα.

Ποιο είναι όμως τελικά και το ηθικό δίδαγμα του ότι ο δημιουργός του το μισούσε διότι το είχε πλήρως σιχαθεί; Μπορείς να το ακούσεις όσες φορές θέλεις και καλά κάνεις που το γουστάρεις αλλά μην αφήσει ποτέ να επηρεάσει την κρίση σου για τους Nirvana στο σύνολο.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικές από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας τους:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved