Τα τρία χαρακτηριστικά ενός μορφωμένου άντρα

Πόση αξία έχουν τελικά τα πτυχία στον τοίχο μας;

Τι κάνει έναν άντρα μορφωμένο; Τα πτυχία που έχει κρεμασμένα στον τοίχο του; Το τρομερό του λεξιλόγιο; Τα βιβλία που έχει διαβάσει; Όλα αυτά μαζί; Οι απόψεις διαφέρουν μεταξύ τους, όμως αν για κάτι είμαστε σίγουροι, είναι πως o μορφωμένος άντρας είναι αυτός που διασκεδάζει τον εαυτό του. Αυτό δεν το είπαμε εμείς, το έγραψε ο Edward Whitehead στο βιβλίο How to Live the Good Life.

Έτσι θα κερδίσεις τον σεβασμό των συναδέλφων σου

Ας επιμείνουμε στα σοφά λόγια του Edward Whitehead. Οι άνθρωποι γύρω μας βαριούνται εύκολα. Τείνουν να ασχολούνται με κάτι για λίγη ώρα και αμέσως μετά ψάχνουν για κάτι νέο ώστε να τους κρατήσει μακριά από την πλήξη. Ένας πραγματικά μορφωμένος άντρας κρατά τον εαυτό του χαρούμενο διαβάζοντας ένα βιβλίο, ανταλλάζοντας απόψεις ή κάνοντας το χόμπι του. Ο λόγος; Έχει αφιερώσει σημαντικό χρόνο στην συγκέντρωση. 

4 tips για να πάρεις γρήγορα προαγωγή 

Εκτός από τον εαυτό του, όμως, ένας μορφωμένος άνθρωπος διασκεδάζει και την παρέα του. Κρατά την συζήτηση ενδιαφέρουσα χωρίς να έχει σημασία το περιεχόμενό της ή το πώς αυτή ξεκίνησε. Οι γνώσεις του από τα βιβλία που έχει διαβάσει ή από τις εμπειρίες του χρησιμοποιούνται ως καύσιμα για κρατηθεί μια κουβέντα ζωντανή. 

Ένας τέτοιος χαρακτήρας είναι και ο Atticus Finch, από το βιβλίο To Kill a Mockingbird της Harper Lee.

 

Ένα από τα πιο σημαντικά γνωρίσματα ενός άντρα, είναι να δέχεται τις απόψεις και τις ιδέες των άλλων και όχι μόνο να τις δέχεται, αλλά να μπαίνει στην διαδικασία να αναθεωρήσει και τις δικές του ιδέες αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Όταν τα πιστεύω των άλλων «απειλούν» τα δικά μας, έχουμε την τάση να τα απορρίπτουμε. Ένας μορφωμένος άντρας σκέφτεται δύο φορές πριν φτάσει σε αυτό το σημείο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved