Οι κανόνες του πακεταρίσματος της βαλίτσας των διακοπών

Γιατί άλλο η βαλίτσα και άλλο η τσάντα με τα άπλυτα.

Είναι αυτό που αφήνεις τελευταία στιγμή την βαλίτσα και καταλήγεις να τα πετάς όλα μέσα. Τα ρούχα βγαίνουν μετά ζαρωμένα και εσύ ψάχνεις για σίδερο. Υπάρχει όμως τρόπος και χρόνος για να τα κάνεις όλα σωστά. Δες παρακάτω.

 

Είδη υγιεινής

Οδοντόβουρτσες, οδοντικό νήμα, νυχοκόπτης, οδοντόκρεμα. Μπαίνουν σε σακουλάκια ή polybags και σε ξεχωριστές εσωτερικές θήκες της βαλίτσας. Και όχι, δεν τα καταχωνιάζεις κάτω από εσώρουχα ή παπούτσια.

Γραβάτες

Παλιό κόλπο των πρακτόρων της MI5 και των διπλωματών αξιωματούχων. Για να μην τσαλακωθούν οι γραβάτες, τις έκαναν ρολό και τις τοποθετούσαν μέσα στα παπούτσια. Πρακτικό, ασφαλές και διαχρονικό.

 

 

Πουλόβερ και ζακέτες

Όχι πως θα τα χρειαστείς τώρα το καλοκαίρι, αλλά καλό είναι να το γνωρίζεις. Τα πουλόβερ και ειδικά όσα είναι από κασμίρι, όταν έχεις μικρή χειραποσκευή, είναι καλό να τα διπλώνεις στην αντίστοιχη διάσταση της βαλίτσας. Αποφεύγεις το τσαλάκωμα.

Παπούτσια

Σε μεσαίου μεγέθους βαλίτσα, μπαίνουν πάντα στο πάτο μέσα σε νάιλον σακούλες ή σε τσάντα.

Εσώρουχα, κάλτσες, tshirt

Ρολάρισε τα και φύλαξέ τα στο πάνω μέρος της βαλίτσας. Παραμένουν καθαρά και δεν πιάνουν πολύ χώρο.

 

 

Κοστούμι

Θέλεις να πας στον γάμο του κολλητού στο νησί αλλά φοβάσαι μην το τσαλακώσεις. Λογικό. Αρχικά είναι όρος απαράβατος πως θα πάρεις μία έξτρα μεγάλη βαλίτσα που θα είναι μόνο για το κοστούμι σου. Δεύτερον, θα γυρίσεις το κοστούμι «μέσα-έξω» - σακάκι και παντελόνι δηλαδή. Με αυτόν  τον τρόπο η επένδυση του υφάσματος, θα προστατέψει τις ίνες και δεν θα τσαλακωθεί το κοστούμι σου. Τέλος, βάλτο σε πλαστική σακούλα πριν το βάλεις στην ειδική θήκη για το κοστούμι. Αν δεν έχεις, μπορείς να αγοράσεις από οποιοδήποτε καθαριστήριο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved