Πώς να δείχνεις σωστός μέσα από την κάμερα

Οι συναντήσεις για τη δουλειά μέσα από την κάμερα είναι πλέον πολλές.

Μερικοί βρίσκονται ήδη στο αρχικό στάδιο της επανένταξής τους στη δουλειά. Στον χώρο εργασίας τους εννοούμε, όχι από το βολικό τους σπίτι. Μερικοί άλλοι όμως ίσως καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο να βρεθούν πίσω από το γραφείο που κάποτε τους κρατούσε συντροφιά για ώρες ολόκληρες και θα συνεχίσουν να εργάζονται από τον καναπέ τους. Προέχει η ασφάλεια όλων, μην το ξεχνάτε αυτό.

Έτσι θα δουλέψεις σωστά από το σπίτι

Μέχρι να επανέλθουμε όλοι με σταθερούς ρυθμούς πίσω στην γνώριμη καθημερινότητά μας, θα έχουμε την κάμερα του υπολογιστή μας συνέχεια ανοιχτή γιατί τα meetings, όσο και ας μην θέλουμε να το παραδεχτούμε, είναι αναγκαία. Και γιατί σε αυτά τα meetings δεν θα είναι μόνο οι καλοί σου φίλοι από τη δουλειά, αλλά και άτομα τα οποία βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία, καλό θα ήταν να δείχνεις περιποιημένος. Με δύο απλές κινήσεις μπορείς να το καταφέρεις αυτό.

mee

Προσπάθησε να καταλάβεις ποια είναι η κατάλληλη γωνία ή σωστή απόσταση. Για παράδειγμα, αν μιλάς από κινητό, μην το έχεις κάτω από τα μάτια σου λες και εκείνη τη στιγμή είσαι στον διάδρομο και περπατάς. Επίσης, θα ήταν προτιμότερο να τοποθετήσεις την κάμερα σε ένα σημείο το οποίο τονίζει το πρόσωπό σου.

Είναι αυτή η πιο δύσκολη ερώτηση σε μία συνέντευξη για δουλειά;

Το πιο σημαντικό όμως είναι ο φωτισμός. Πόσες φορές έχεις μιλήσει με συναδέλφους σου και τρόμαξες να τους αναγνωρίσεις τα πρώτα λεπτά; Αυτό δεν έγινε γιατί δεν μπορούσαν να κουρευτούν λόγω της καραντίνας, αλλά γιατί ο φωτισμός ήταν κάκιστος. Φυσικό φως λοιπόν, ή ένα φωτιστικό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved