15 κανόνες ευγένειας για το WC της δουλειάς

Η καθαριότητα δεν είναι μόνο μισή αρχοντιά, αλλά και επιβίωση στο χώρο εργασίας.

1. Όταν είναι να πας, απλά πηγαίνεις. Δεν χρειάζεται να το δηλώνεις περίτρανα στους συναδέλφους σου.

2. Όταν τα μέρη είναι «κατειλημμένα» δεν είναι ανάγκη να κατασκηνώσεις απ’ έξω. Μπορείς να ξαναγυρίσεις σε 2 λεπτά – εκτός και αν πια η ανάγκη είναι έκτακτη.

3. Και όχι, δεν μπορείς να μπεις στις γυναικείες επειδή απλά αντέχεις.

mission impossible fallout bathroom

4. Τα χέρια δεν τα πλένεις μόνο όταν βγαίνεις από την τουαλέτα, αλλά και την ώρα που μπαίνεις. Θα τρομάξεις αν μάθεις πόσα βακτήρια κουβαλάς καθημερινά στα χέρια σου. Και το να κρατήσεις «τον καλύτερο φίλο σου» με αυτά, δεν είναι και ό,τι πιο υγιές.

5. Δεν χρειάζονται επιφωνήματα ανακούφισης. Εκτός και αν κρατιέσαι εδώ και ώρα.

6. Το να σηκώσεις το καπάκι, είναι μία κίνηση που κρατάει λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Just saying.

thumbnailImage

7. Μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Yale το 2012, ανέφερε πως οι άντρες τείνουν να έχουν περισσότερο χιούμορ με τους συναδέλφους τους όταν συναντιούνται τυχαία στις τουαλέτες. Δεν ξέρουμε αν αυτό βγάζει νόημα, αλλά όντως συμβαίνει.

8. Ο διάλογος «επ» - «ωπ» είναι ίσως ό,τι πιο σύντομο και συνάμα αρεστό, μπορείς να συζητήσεις με τον συνάδελφο.

Lethal Weapon02

9. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Όταν βρίσκεις έναν χώρο καθαρό, φροντίζεις να τον αφήνεις και καθαρό την ώρα που θα φύγεις.

10. Ποτέ μην δίνεις σε κάποιον το χέρι σου την ώρα που βγαίνεις από το «μέρος». Φρόντισε πρώτα να σε έχει δει να πλένεις τα χέρια σου.

11. Φροντίζεις πάντα να ενημερώσεις τον «επόμενο» αν έχει τελειώσει το χαρτί υγείας. Είναι κάτι που κανείς δεν θέλει να διαπιστώσει αφού κλείσει την πόρτα πίσω του.

12. Όχι, προφανώς και δεν είναι το μέρος για να διαβάσεις εφημερίδα και να κάνεις τσιγάρο.

toilet

13. Το περιοδικό ΜΑΧΙΜ είχε δημοσιεύσει σε έρευνά του πως οι 2 στους 3 άντρες που χρησιμοποιούν τις τουαλέτες της δουλειάς, τείνουν να μην τραβάνε το καζανάκι. Είναι ανησυχητικό και οφείλεις να μην γίνεις ένας από αυτούς τους τύπους.

14. Mπορεί να πετύχεις τον διευθυντή σου, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις τηρείται αυστηρά η προτεραιότητα. Το «περάστε πρώτος κύριε διευθυντά» μπορεί να είναι ευγενικό, αλλά μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο. Για σένα.

johnny

15. Ζούμε για έναν χώρο εργασίας που οι άντρες θα κουβαλάνε μαζί τους αντιβακτηριδιακά μαντήλια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved