Ξεχασμένα κοκτέιλ με τζιν που αξίζει να -ξανά- ανακαλύψεις

Δοκιμάζουμε κοκτέιλ με τζιν από το παρελθόν.

 

Είναι μία τεράστια συζήτηση για το πόσα κοκτέιλ με τζιν υπάρχουν στο μενού ενός αξιόλογου μπαρ, ωστόσο υπάρχουν και κάποια που δεν είναι πλέον γνωστά αν και παλαιότερα θριάμβευσαν.Το τζιν έχει ζήσει μια μεγάλη αναγέννηση τα τελευταία χρόνια, με κοκτέιλ όπως το Negroni και το Gin Tonic να κυριαρχούν στις μπάρες. Όμως, πριν από αυτό, υπήρχαν άλλα, εξίσου συναρπαστικά ποτά που κάποτε ήταν διάσημα και σήμερα έχουν ξεχαστεί μάλλον αδίκως.

Ετοίμασε το πιο εύκολο κοκτέιλ με τζιν και γκρέιπφρουτ

Ήρθε η ώρα να τους δώσουμε ξανά θέση στο ποτήρι μας.

 

 

 

1. Clover Club – Η φινέτσα της παλιάς εποχής

Το Clover Club είναι ένα κοκτέιλ που γεννήθηκε πριν την Ποτοαπαγόρευση στη Φιλαδέλφεια στις αρχές του 20ού αιώνα. Είναι ένα φίνο, ροζ ποτό που συνδυάζει φρεσκάδα, γλυκύτητα και μια απαλή υφή χάρη στο ασπράδι αυγού.

Υλικά:

60 ml ξηρό τζιν
20 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
15 ml σιρόπι σμέουρων (raspberry)
1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση: Χτύπησε όλα τα υλικά πρώτα χωρίς πάγο (dry shake), έπειτα βάλε πάγο και χτύπα δυνατά. Σούρωσε σε παγωμένο ποτήρι coupe. Προαιρετικά, γαρνίρεις με φρέσκο βατόμουρο.

6 κλασικά και δημοφιλή κοκτέιλ με βάση το τζιν

 

 

2. The Bijou – Το «κόσμημα» των bartenders

«Bijou» σημαίνει «κόσμημα» στα γαλλικά, και αυτό το κοκτέιλ πήρε το όνομά του από τα χρώματα των βασικών του συστατικών: Πράσινο Chartreuse (σμαράγδι), γλυκό βερμούτ (ρουμπίνι) και τζιν (διαμάντι). Ένα έντονο, βοτανικό ποτό για τους πιο τολμηρούς ουρανίσκους.

Υλικά:

30 ml τζιν
30 ml πράσινο Chartreuse
30 ml γλυκό βερμούτ
1-2 σταγόνες Angostura bitters

Εκτέλεση: Ανακάτεψε τα υλικά με πάγο σε ποτήρι ανάδευσης. Σούρωσε σε ένα ποτήρι coupette ή martini. Προαιρετικά, πρόσθεσε twist από λεμόνι ή κερασάκι maraschino.

 

 

3. Pegu Club – Η αποικιοκρατική κομψότητα

Το Pegu Club γεννήθηκε στο ομώνυμο βρετανικό κλαμπ στη Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία) στις αρχές του 20ού αιώνα. Είναι ένα δροσερό και ισορροπημένο κοκτέιλ με νότες εσπεριδοειδών.

Υλικά:

45 ml τζιν
15 ml triple sec (π.χ. Cointreau)
15 ml χυμός λάιμ
2 σταγόνες Angostura bitters
1 σταγόνα orange bitters

Εκτέλεση: Χτύπα καλά με πάγο και σούρωσε σε ποτήρι coupe. Είναι ιδανικό ως aperitif.

 

 



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved