Beer Factory Festival: Το τεράστιο εργοστάσιο μπίρας περιμένει να σε υποδεχτεί αυτόν τον Οκτώβριο

Για τους λάτρεις της μπίρας και όχι μόνο, έρχεται το Beer Factory Festival στις 20, 21 & 22 Οκτωβρίου. Το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ μετατρέπεται σε ένα τεράστιο  εργοστάσιο μπίρας με γευσιγνωσία, street food αλλά και πολλά μουσικά δρώμενα με DJ και μπάντες στο ειδικά διαμορφωμένα Beer Music Stage. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε πολλές ζυθοποιίες και να γευτείτε ετικέτες μπύρας από όλη την Ελλάδα.

Κι εδώ σας παρουσιάζουμε τις 10 καλύτερες ζυθοποιίες που θα συναντήσετε στο Φεστιβάλ.

 

EZA

Στην Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης ξέρουν να φτιάχνουν καλή μπίρα. Ζυμωμένη, με εκλεκτά υλικά της ελληνικής γης, με αγάπη και μεράκι. Παντρεύουν την πλούσια παράδοσή μας με τις πλέον σύγχρονες και καινοτόμες διαδικασίες και έτσι γεννιέται η μοναδική μας μπίρα: η μπίρα όπως θέλεις να είναι. Με την έδρα τους στην καρδιά της Ελλάδας, παράγουν υψηλής ποιότητας προϊόντα ζύθου που εξάγουν σε όλο τον κόσμο, στέλνοντας τις ελληνικές γεύσεις όσο πιο μακριά μπορούν. Με τη βαθιά εξειδίκευση και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, εκπαιδεύουν τη νέα γενιά ζυθοποιιών-βυνοποιών και σφραγίζουν τη συνέχεια του κλάδου.

eza2

 

ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η Ζυθοποιία Ηπείρου γεννήθηκε το 2014 από 3 παθιασμένους φίλους για καλή μπίρα. Αποτελεί τη μοναδική παραγωγική μονάδα ζύθου στην Ήπειρο. Στο ενεργητικό της έχει πάνω από 20 ετικέτες. Διαφέρει από τις άλλες, γιατί ένα μικρό ποσοστό ζωντανής μαγιάς μένει μέσα στο μπουκάλι και συνεχίζει να ωριμάζει κι έτσι η μπίρα διατηρείται Ζωντανή.

hpeirou

 

SIRIS MicroBrewery

H Siris έχει έδρα τις Σέρρες και οι μπίρες της, που έχουν αναφορά στη Βόρεια Ελλάδα, έρχονται να εντυπωσιάσουν! Για πρώτη φορά σε Craft Brewery χρησιμοποιείται υπερσύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός που προσφέρει γεύσεις γεμάτες αρώματα, δροσιά και μακρά επίγευση. Ο στόχος τους είναι να βάλουν ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα του Ελληνικού γευστικού χάρτη, προσφέροντας νέες διαφοροποιημένες συνταγές απαστερίωτης μπύρας, υψηλής ποιότητας και πλούσιας γευστικής αξίας διαθέτοντας ταυτόχρονα Gluten Free & Vegan επιλογές.

siris2

 

ΙΚΑΡΙΩΤΙΣΣΑ

Η Ικαριώτισσα είναι μία μπίρα που ξεχωρίζει για το έντονο νησιώτικο Ικαριώτικο ταμπεραμέντο της. Μία μπίρα καμωμένη με νερό από τις φυσικές πηγές της Ικαρίας, της νήσου της μακροζωίας. Μία μπίρα που οφείλει το όνομά της στη μητριαρχική παράδοση του νησιού. Η αλέγκρα και φινετσάτη γεύση της αγκαλιάζει ολόκληρη τη μαγεία του νησιού σε αρώματα και γευστικές νότες. Όλη η Ικαρία σε ένα μπουκάλι!

ikariotissa

 

ALEA BREWING

Στο μικροζυθοποιίο στη Μεταμόρφωση ξεκίνησαν οι πρώτες βρασιές μίας παρέας πέντε φίλων κι έτσι κάπως ξεκίνησε η Alea Brewing. Οι µπύρες της διατίθενται µόνο σε βαρέλι και κουτάκι, καθώς το αλουμινένιο κουτάκι εξασφαλίζει ότι η μπύρα θα φτάσει αναλλοίωτη στο κοινό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, το εικαστικό κομμάτι των ετικετών της Alea. Επέλεξαν να ακολουθήσουν το νέο ρεύμα αισθητικής της craft σκηνής. Έτσι, πέρα από τις πληροφορίες για το προϊόν στις ετικέτες, υπάρχουν σχέδια που αναδεικνύουν την αισθητική και τη φιλοσοφία τους. Συγκεκριμένα, θα δείτε εικόνες ζώων προς εξαφάνιση.

alea1

 

IAMA BREWERY

Στη ζυθοποιία Iama Brewery  ο στόχος τους είναι η προσφορά ποιοτικού ζύθου, παρασκευασμένου από όσο το δυνατόν υψηλότερα ποσοστά ελληνικών πρώτων υλών, στηρίζοντας έτσι τοπικούς και εγχώριους παραγωγούς. Πιστεύουν πως ένα προϊόν αποκτά πρόσωπο και ταυτότητα μέσα από τον δημιουργό του, και για αυτό το λόγο, διατηρούν χειροκίνητες τις παραγωγικές μας διαδικασίες. Όλα αυτά, άλλωστε, μπορεί να τα φανταστεί κανείς, παρατηρώντας ένα μπουκάλι iama και να ζήσει την εμπΥρία.

iamabr

 

MARMITA BEER

Το όνομα του ζυθοποιείου δεν είναι τυχαίο. «Μαρμίτα» είναι το βασικό εργαλείο του homebrewer που ξεκινά με αγάπη και διάθεση για εξερεύνηση, για να ανακαλύψει νέα αρώματα και γεύσεις, φτιάχνοντας τη δική του μπίρα. Η οικιακή ζυθοποίηση είναι η κουλτούρα τους, ο χαρακτήρας τους και οι γεύσεις που θέλουν να κλειδώσουν στις συνταγές τους. Σχεδίασαν το ζυθοποιείο με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουν ευελιξία στην παραγωγή, χωρίς να χρειάζεται να φιλτράρουν και να μπορούν να εμφιαλώνουν χειροκίνητα. Η επιθυμία τους, από την πρώτη μέρα, είναι να παρέχουν, σε όσους καταναλώνουν τις μπίρες τους, την ίδια εμπειρία που απόλαυσαν και οι δημιουργοί τους σε όλο αυτό το ταξίδι της Craft μπίρας.

marmita1

 

NOCTUA BREWERY ATHENS

Σήμερα το κέντρο της πόλης έχει επιτέλους αυτό που της έλειπε, την δική της μπίρα. Το όνομα αυτής δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από "Noctua", τη νυχτερινή κουκουβάγια - σύμβολο της Αθήνας και πλέον σύμβολο της πρώτης craft μπύρας της πρωτεύουσας. Η μπίρα είναι ένα ποτό με πολλά οφέλη και ιδιότητες και προσφέρει πολλά θετικά συναισθήματα, όπως χαρά. Ο ιδρυτικός πυρήνας του είναι τέσσερις φίλοι, οι οποίοι ξεκίνησαν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Ο κοινός τους στόχος είναι ένας. Η ιδέα για έναν κόσμο με καλύτερη, ποιοτική, γευστική και χειροποίητη μπίρα.

noctua

 

SOURMENA BREW

Το σήμα τους είναι η χαρακτηριστική υπερυψωμένη δεξαμενή της πρώην Αμερικάνικης βάσης. Η ζυθοποιία με έδρα τα Σούρμενα είναι γέννημα θρέμμα της καραντίνας αφού, με αφορμή τα λοκ νταουνς, τρεις νεολαίοι άρχισαν να βράζουν ζύθους σε ένα υπόγειο και σήμερα έχουν ήδη βγάλει την πρώτη τους επίσημη ετικέτα ως Νομαδική ζυθοποιία. Είναι γνωστή για τη διάσημη «Κυρία Τούλα».

sourmena

 

VAMBEER

Η Vambeer βρίσκεται στο ιδανικό σκηνικό για να δημιουργήσει μοναδικό ελληνικό ζύθο, στο μυθικό βουνό του Ολύμπου. Από τις κρυστάλλινες πηγές του βουνού παίρνουν το βασικό συστατικό της μπύρας, το νερό. Η αγάπη τους για αυθεντικές γεύσεις και η βαθιά γνώση για τα φρέσκα προϊόντα, τους ώθησε στην παραγωγή φρέσκιας μπύρας και στη δημιουργία της μικροζυθοποιίας, ξεκινώντας το 2016. Επιλέγουν βύνη αποκλειστικά από ελληνικές καλλιέργειες και εκλεκτό λυκίσκο. Κάνουν ζυθοποίηση πολλών εβδομάδων και αφήνουν να ξετυλιχτούν αργά τα φυσικά αρώματα και τα γευστικά χαρακτηριστικά, εκείνα που κάνουν τις μπίρες τους να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες.

vambeer

 

 

Το τριήμερο 20, 21 & 22 Οκτωβρίου «κάνουμε κατασκήνωση» στο BEER FACTORY FESTIVAL στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ και κλείνουμε τα εισιτήριά μας από τώρα:

https://www.more.com/happenings/festival/beer-factory-festival/

Πληροφορίες:

https://thebeerfactory.gr



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved