Zero waste live: Ο Μαζωνάκης, η ΤΕΧΑΝ και ο Δήμος Αθηναίων σε μια αξέχαστη βραδιά για την ανακύκλωση

Μια αξέχαστη βραδιά με πολλή διασκέδαση, κέφι, αλλά και σπουδαία μηνύματα είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε σε ένα ορόσημο για το κέντρο της Αθήνας, το Ζάππειο, με την αφορμή του Zero waste live concert.

Με πρωταγωνιστές την ανακύκλωση και τον Γιώργο Μαζωνάκη στο μικρόφωνο, η ΤΕΧΑΝ και ο Δήμος Αθηναίων μας υποδέχθηκαν σε μια γιορτή για το περιβάλλον και την πόλη, που συγκέντρωσε 15.000 θεατές!

Προφανώς και ένα τέτοιο μεγάλο πάρτι είχε εξαρχής όλα τα εχέγγυα για να είναι υπέρ-επιτυχημένο, είχε όμως και κάτι πραγματικά ξεχωριστό, που ακούμπησε στην έγνοια κάθε σύγχρονου πολίτη για το περιβάλλον και μας έκανε να πούμε ένα μεγάλο «ναι» σε όλη τη διοργάνωση. Αυτό διότι πρόκειται για την πρώτη μεγάλη συναυλία εξ’ ολοκλήρου zero waste – κάτι που με πολύ απλά λόγια, σημαίνει πως κάθε πλαστικό, μεταλλικό, γυάλινο υλικό και το χαρτί που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ανακυκλώθηκαν όλα με το τέλος της στα τέσσερα υπερσύγχρονα «Πολυκέντρα Ανακύκλωσης» που είχαν τοποθετηθεί από την TEXAN στον προαύλιο χώρο, καθώς και στους δεκάδες κάδους ανακύκλωσης ξεχωριστής συλλογής που υπήρχαν εκεί.

Πραγματικά, η αίσθηση ευφορίας που αισθάνεται καθένας μετά από μια βραδιά διασκέδασης, ανέβηκε level με την γνώση πως πέραν από το να περνάμε καλά, μπορούμε να κάνουμε και το καλύτερο για τον πλανήτη μας: Να ανακυκλώνουμε όσο περισσότερο μπορούμε αλλά και με το σωστό τρόπο, με τη διαλογή των υλικών στην πηγή!

1695814343696-773905061-image007.jpg

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Νίκος Αβραμίδης.

Κέφι και σπουδαία μηνύματα για την ανακύκλωση στη ζωή μας

Οι μεγάλες επιτυχίες που τραγούδησε ο Γιώργος Μαζωνάκης εκτόξευσαν το κέφι των χιλιάδων θεατών στα ύψη, ενώ ο ίδιος ο καλλιτέχνης δεν παρέλειψε να επισημάνει το πραγματικό μήνυμα της βραδιάς, καλώντας μας όλους να πάρουμε την απόφαση και να βάλουμε ολοκληρωτικά την ανακύκλωση στη ζωή μας: «Ένα μεγάλο μπράβο στο Δήμο Αθηναίων και στον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη που κρατάει την Αθήνα καθαρή και την έχει πραγματικά αλλάξει μέσα σε λίγα χρόνια κάνοντας την κάθε μέρα και καλύτερη! Ακόμη ένα μεγάλο μπράβο που έχει αυξήσει και την ανακύκλωση. Σίγουρα στη γειτονιά σας θα βρείτε αυτές τις γωνιές ανακύκλωσης. Θέλω όλοι μαζί όσοι είμαστε σήμερα να υποσχεθούμε ότι θα ανακυκλώνουμε! Δεν είναι καμία δύσκολη υπόθεση! Αρκεί να το πάρουμε απόφαση», δήλωσε ο ίδιος.

Η μεγάλη βραδιά άλλωστε, με παρουσιάστρια την Αλεξάνδρα Καϋμένου, ξεκίνησε με απονομή των δώρων του μεγάλου διαγωνισμού που διενεργήθηκε στο πλαίσιο της Γιορτής Ανακύκλωσης, από τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Αβραμίδη και τον πρόεδρο της ΤΕΧΑΝ κ. Απόστολο Μούργο. Ανάμεσα στο κοινό υπήρξαν προσωπικότητες από τον πολιτικό χώρο, συνεργάτες του Δήμου Αθηναίων, εταιρικά στελέχη αλλά κυρίως… όλη η Αθήνα!

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης κ. Νίκος Αβραμίδης, δήλωσε σχετικά: «Στη μεγάλη γιορτή της ανακύκλωσης, ενωμένοι, δώσαμε όλοι το παρών. Σκοπός της δράσης ήταν να ενημερώσουμε, να αφυπνίσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο να βάλει στη ζωή του την ανακύκλωση. Γιατί μόνο αν συμμετέχουμε όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος. Είναι χρέος μας να φροντίσουμε για την ποιότητα της ζωής μας, τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας, για τις επόμενες γενιές. Ευχαριστούμε θερμά την ΤΕΧΑΝ που είναι αρωγός στην προσπάθειά μας να φέρουμε την ανακύκλωση στο επίκεντρο του δήμου Αθηναίων».

Η μεγαλύτερη Γιορτή Ανακύκλωσης στο Ζάππειο από την ΤΕΧΑΝ και τον δήμο Αθηναίων

Το Zero waste live concert σηματοδότησε την κορύφωση της Γιορτής Ανακύκλωσης στο Ζάππειο Μέγαρο, που διοργανώθηκε από τις από 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023, από την ΤΕΧΑΝ, την εταιρία ηγέτη στον τομέα της κατασκευής και λειτουργίας αυτόματων υψηλής τεχνολογίας μηχανημάτων ανακύκλωσης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Στόχος ήταν η περαιτέρω ευαισθητοποίηση των δημοτών, των μαθητών αλλά και κάθε επισκέπτη για τη σπουδαιότητας της ανακύκλωσης, σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής και για μία ολόκληρη εβδομάδα, όλοι οι επισκέπτες του Ζαππείου, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να μάθουν από κοντά τη διαδικασία της σωστής ανακύκλωσης στα τέσσερα υπερσύγχρονα «Πολυκέντρα Ανακύκλωσης» για πλαστικά, μεταλλικά, γυάλινα υλικά και χαρτί. Εκεί εφαρμόζεται το σύστημα «Διαλογή στην Πηγή», που έχει αξιολογηθεί ως η πιο αποτελεσματική μέθοδος για τη σωστή ανακύκλωση και, ουσιαστικά, για την προστασία του πλανήτη μας. Επιπλέον, μικροί μαθητές από σχολεία της Αθήνας καθώς και ανακυκλωτές επισκέφτηκαν το Ζάππειο, ανακύκλωσαν συσκευασίες και έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό κερδίζοντας μεγάλα δώρα όπως ηλεκτρικά ποδήλατα, action cameras και smart watches.

Το μήνυμα άλλωστε από τη Γιορτή Ανακύκλωσης της TEXAN και τη μεγάλη συμμετοχή των Αθηναίων σε αυτή είναι ένα: Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε την ανακύκλωση στη ζωή μας και να κάνουμε τη διαφορά για την πόλη μας, για τον πλανήτη μας!

W: https://recycling-center.gr/ ,

FB: https://www.facebook.com/texansa ,

IG: https://www.instagram.com/texan.anakiklosi/

YT: //www.youtube.com/@texansa">https://www.youtube.com/@texansa>

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/71707195



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved