Esthiō: Γεύσεις από Βαλκάνια στο Κουκάκι

Το νέο εστιατόριο φέρνει την παράδοση των γειτόνων μας στο πιάτο μας.

 

Πρόκειται για μία από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις στη γαστρονομική σκηνή της πρωτεύουσας, αφού προσφέρει γεύσεις εμπνευσμένες από τα Βαλκάνια. Ο λόγος για το Esthiō Athens, το νεό casual εστιατόριο, που βρίσκεται σε μία από τις πιο δημοφιλείς γειτονιές των Αθηνών, το Κουκάκι. Μία περιοχή που θεωρείται διαχρονικά γαστρονομικός προορισμός, ενώ παράλληλα διατηρεί τον νεανικό της χαρακτήρα. Σε αυτό το περιβάλλον το Esthiō (από το αρχαιοελληνικό εσθίω, δηλαδή τρώω) ήρθε και «έδεσε». Το νέο αυτό εγχείρημα της Δημητρακοπούλου είναι εμπνευσμένο από τον Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, τον οποίο γνωρίσαμε από το βραβευμένο Alficon του Παγκρατίου-όπου επί τρία συναπτά χρόνια είχε οδηγήσει το εστιατόριο στον οδηγό Michelin- αλλά και από το ανατρεπτικό σουβλατζίδικο Μίμης Νεοτραντίσιοναλ.

 

elvis zibas

 

Το Esthiō με δημιουργικές αναφορές, παίζει με παραλλαγές και διασκευές χαρακτηριστικών πιάτων διαφορετικών χωρών των Βαλκανίων. Με την ελληνική κουζίνα να λειτουργεί ως βάση, βλέπει διάφορες παραδόσεις με ανανεωτική και σύγχρονη ματιά. Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι πως ένα ιταλικό πιάτο, ένα γαλλικό, ένα ινδικό ή ένα κινέζικο είναι σήμερα διαδεδομένο και γνωστό. Έχει έρθει πλέον ο καιρός να συστηθούν ή να γίνουν ακόμη περισσότερα γνωστά φαγητά από τα Βαλκάνια, όπως ένα αλβανικό πιάτο, ένα κροατικό ή ένα σέρβικο.

 

estio4

 

Η ματιά της κουζίνας ουσιαστικά επισημαίνει το παράδοξο ότι γνωρίζουμε ποικίλα πιάτα από τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, αλλά δεν γνωρίζουμε αρκετά από τους διπλανούς μας και δεν τους ξέρουμε τόσο καλά. Το Esthiō προσφέρει τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις από τις γειτονικές μας χώρες. Εξάλλου, η βαλκανική χερσόνησος είναι μια πολυπολιτισμική περιοχή, με διάφορες εθνικές ταυτότητες και γευστικές ντοπιολαλιές. Οι λαοί της έχουν πολλά σημεία συνάντησης στα υλικά, στα μαγειρέματά τους, στις βαθιές νόστιμες σάλτσες τους, όπως έχουν και διαφοροποιήσεις. Είναι το νέο σημείο ραντεβού.

 

 estio5

 

Όσον αφορά την λίστα με τα κρασιά ακολουθούνται στενά τα ήπιας οινοποίησης (natural wines) από τους ελληνικούς αμπελώνες, όπου την επιμέλεια έχει ο Περρι Παναγιωτακόπουλος ( Συνιδιοκτήτης Wine Kiosk και Pharaoh Athens). Επίσης, το εστιατόριο προσφέρει προτάσεις με κοκτέιλ βασιζόμενες στα ελληνικά απόστάγματα όπου την επιμέλεια έχει ο Αλέξανδρος Δοντάς (Ambassador της Brown-Forman και συνιδιοκτήτης Feelin' Good Athens). Τέλος, τα instrumental ακούσματα στον χώρο του εστιατορίου είναι επιλεγμένα από τον Larry Gas.

info
Δημητρακοπούλου 7, Κουκάκι, 213 0452865, Instagram: esthioathens



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved