Κουκάκι: 8 προορισμοί για ποτό και κρασί

 8 μέρη που θα πας και θα περάσεις καλά στη γειτονιά που θέλει να βγει όλη η Αθήνα. 

 

Είναι μία από τις αγαπημένες γειτονιές των Αθηνών, κάτι σαν να λέμε διαχρονική αξία στο πέρασμα του χρόνου. Καθόλου τυχαία βέβαια μιας που η τοποθεσία της περιοχής είναι μοναδική: δίπλα στην Ακρόπολη, κοντά στο κέντρο και κοντά στην θάλασσα του Φαλήρου. Οι «Παντειακοί» έχουν συμβάλλει και αυτοί στην ανάπτυξη της περιοχής για αυτό και άλλωστε παρότι είναι ιστορική γειτονιά, έχει νεανικό αέρα. Όπως και να ‘χει υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνουν το Κουκάκι προορισμό –ίσως το δούμε σε ένα άλλο άρθρο- προς το παρόν ας επικεντρωθούμε στο πού θα πας για ποτό.

 
 

 

Feelin’ Good

Νέα άφιξη, καθώς ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν λίγους μήνες και έχει γίνει, ήδη σημείο αναφοράς. Σε μοντέρνο- industrial περιβάλλον, θα δοκιμάσεις κλασικά κοκτέιλ, αλλά και νέες προτάσεις. Ακόμη, θα βρεις εκτενή λίστα με αμερικανικά και ιρλανδέζικα ουίσκι λίστα, αλλά και επιλεγμένες ετικέτες κρασιών. Το μενού έχει μικρά πιάτα όπως το chicken and waffles, αλλά και διαφορετικές προτάσεις, όπως mini burgers με κουνουπίδι σε κουρκούτι.

Γεωρ. Ολυμπίου 8, τηλ.210 9214010

 

 

Άνθρωπας

Αν δεν έχεις πολλή διάθεση μάλλον μία βόλτα από εδώ θα αλλάξει την κατάσταση. Σε αυτό συμβάλλουν και οι μουσικές επιλογές από τα ’60s μέχρι τα ’80, αλλά και η χαλαρή διάθεση που χαρακτηρίζει το μαγαζί. Ο χώρος ζεστός με πολλά μηνύματα στους τοίχους του όπως «κοίτα δίπλα σου».  Μπορεί και για αυτό να έχει γίνει νέος προορισμός στην περιοχή. Σε ό,τι αφορά στο τι θα βρεις, οι επιλογές είναι αρκετές από ποτά, αλλά και κλασικά κοκτέιλ καθώς και μπίρες από μικροζυθοποιίες.
Δημητρακοπούλου 95, Κουκάκι

 

 

Τiki Bar Athens

Το εξωτικό μπαρ των Αθηνών ξεκίνησε το 2007. Ο ιδανικός προορισμός για να εξερευνήσεις και να γευτείς την tiki κουλτούρα. Τροπική ατμόσφαιρα, με πολλά φυτά και πολλά χρώματα προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης. Όλο το σκηνικό δένει μοναδικά και με τη μουσική επένδυση, πάντα ανεβαστική, δημιουργώντας ένα μονίμως καλοκαιρινό σκηνικό. Ανάμεσα στα άλλα θα βρεις ψαγμένο ρούμι και κοκτέιλ σερβιρισμένα σε εμβληματικά έθνικ ποτήρια. Μπορείς να δοκιμάσεις ένα γνήσιο zombie-εδώ θα το πιεις διαφορετικά- και να το συνοδεύσεις με μερικά tacos.
Φαλήρου 15, τηλ. 210 9236908

 


Μπελ Ρέυ

All time classic επιλογή για Κουκάκι. Η ιστορία έχει ως εξής: πρώην πλυντήριο/λιπαντήριο μετατρέπεται σε ένα ευρύχωρο μπαρ. Το μαγαζί διατηρεί κάποια στοιχεία από την προηγούμενη ιδιότητά του, όπως τα illustrations με τον μηχανικό πάνω από την μπάρα. Η αρχιτεκτονική και η διακόσμηση του χώρου κινείται σε μίνιμαλ φιλοσοφία, με διακριτικά ρετρό στοιχεία και χαρακτηριστικές σχολικές καρέκλες. Στη λίστα θα βρεις κλασικά ποτά και κοκτέιλ όπως το Αmericano και το Aperol Spritz. Θα βρεις ακόμη και μερικά σνακ για να κάνουν παρέα στο ποτό σου.
Φαλήρου 88, τηλ. 213 0326450


Για κρασί


Σε περίπτωση που δεν θέλεις ποτό και προτιμάς κρασί, η περιοχή έχει αξιόλογα wine bars.

 

Materia Prima

Στο κελάρι του Materia Prima θα βρεις πάνω από 500 ετικέτες κρασιών, καλύπτοντας λογικά όλες τις γευστικές απαιτήσεις. Επίσης, το μενού στο φαγητό συνδυάζει εποχικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας με φρέσκες μεσογειακές συνταγές σε απόλυτη αρμονία με το κρασί. Περιλαμβάνει επίσης και μια ξεχωριστή λίστα τυριών με προέλευση από όλο τον κόσμο. Το μενού του Materia Prima αλλάζει τακτικά με βάση τη φαντασία των σεφ του πρώτες ύλες που ορίζει η εποχικότητα.
Φαλήρου 68, τηλ. 210 9245935

 

 

Bobo


Πρόκειται για wine bar με ρετρό στοιχεία. Τέσσερις φίλοι είχαν την ιδέα να μετατρέψουν ένα συνεργείο αυτοκινήτου σε wine bar. Στο μενού δίνεται έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, ενώ φυσικά υπάρχουν ετικέτες και για τον διεθνή. Για να συνοδέψετε το κρασί σας θα βρείτε ακόμη ελληνικά τυριά, όπως γραβιέρα Κρήτης και Σύρου, αλλά και προτάσεις για φαγητό και finger food.
Αναστασίου Ζίννη 36, τηλ. 210 9244244

 

 

Wine with Eleni

Δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2020 σε ένα μικρό παρκάκι στο Κουκάκι, με λίγα τραπέζια και με χαλαρή ατμόσφαιρα. Στο μενού θα βρεις επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ η Ελένη βρίσκεται εκεί για να συζητήσει τα πάντα γύρω από το κρασί. Εδώ μπορείς να κλείσεις για να κάνεις και wine tasting.
Μισαραλιώτου 20, τηλ. 693 412 5839
 
 

Wine O’Clock

Ο Δήμος Βασιλειάδης το 2019  δημιούργησε το δικό του wine bar με θέμα τον ελληνικό αμπελώνα. Ετικέτες από boutique οινοποιεία από όλη την Ελλάδα σερβίρονται σε ποτήρι, από μια λίστα που αλλάζει συχνά ανάλογα με την εποχή. Δεν μπορούν να λείπουν και τα απαραίτητα συνοδευτικά όπως τυριά, αλλαντικά και μπρουσκέτες. 
Λεμπέση 10, τηλ. 21 09249398
 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved