Το Hokyo Sushi Bar του Vincci Evereden παντρεύει την ιαπωνική γεύση με την καλοκαιρινή διάθεση

O chef Αντώνης Κουρκούτας δημιούργησε ένα παράδεισο γεύσεων στο υπέροχο ξενοδοχείο της Αναβύσσου.

Με το sushi να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, ξεχωρίζουν μόνο οι δημιουργίες των chefs που δίνουν έμφαση στις καλές πρώτες ύλες και αφήνουν την φαντασία τους να δέσει με την μεγαλοπρέπεια της ιαπωνικής κουζίνας. Και αυτό κάνει ακριβώς στο Hokyo ο Αντώνης Κουρκούτας. O chef Αντώνης Κουρκούτας, η δημιουργική δύναμη στο κομμάτι της Japanese κουζίνας που παρουσιάζει εδώ και χρόνια στο Ιθάκη, δημιούργησε ένα ευέλικτο και παράλληλα γευστικό κατάλογο για το Hokyo που ήδη έχει κερδίσει τις εντυπώσεις σε όσους το έχουν δοκιμάσει. Ο chef άλλωστε έχει δείξει χρόνια τώρα τις ικανότητες του στο Ιθάκη, τόσο και στις δημιουργικές του συνεργασίες με άλλα μαγαζιά όπως το Goya Gastrobar και το Nakal.

 

 DSC 0978

 

Με πίστη στις εξαιρετικές πρώτες ύλες, το Hokyo θέλει να μετατρέψει την παραμονή στο Vincci Evereden ως μία μοναδική εμπειρία. Τα πιάτα του είναι δομημένα για να μυήσουν ακόμη και εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα την ιαπωνική κουζίνα, δίνοντας έμφαση στις καλά μελετημένες και πολυεπίπεδες γεύσεις. Από τον καλοδουλεμένο κατάλογο του chef Αντώνη Κουρκούτα, δοκιμάσαμε μία σειρά από πιάτα που έρχονται να ξεναγήσουν την παλέτα του ουρανίσκου σε ένα γευστικό ταξίδι στην ιαπωνική γεύση.

 

IMG 20210626 140350 726

 

Το carpaccio σολομού yuzu είναι ίσως από τα πρώτα πιάτα που δείχνουν την πολυπλοκότητα του chef, απογειώνοντας  το ίδιο το ψάρι στην πιο κορυφαία του έκδοση. Ένα εξαιρετικό  appetizer που ακολουθεί είναι οι τηγανητές μπάλες ρυζιού (spicy rice balls), με εξαιρετική ισορροπία στη γεύση χάρη στο tartar τόνου που θα ανοίξουν τον δρόμο για τα ρολά που θα ακολουθήσουν. Τα maki που δοκιμάσαμε και ξεχωρίσαμε ήταν η έκδοση του Dragon Roll με χέλι Kabayaki ενώ και στο Spicy Shrimp ξεχώρισε το χειροποίητο γλάσο Teriyaki - με την τηγανητή γαρίδα tempura να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και στα δύο ρολά. Τέλος, μία στροφή σε πιο Χογκ Κονγκ γεύσεις ήταν και το bao bun με chili garlic, σχοινόπρασο και chili κρεμμύδι, σε ένα πλούσιο δέσιμο γεύσεων που το κάνει ιδανικό και για finger food. Δύο πράγματα ακόμη που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα, είναι η έκδοση του martini με sake (Saketini) και το χειροποίητο μιλφέιγ με άρωμα Ιαπωνίας, μιας και το φύλλο είναι από won ton, και η μαρμελάδα yuzu με το ξύσμα lime και την βανίλια, δημιουργούν μία έκρηξη διαφορετικών γεύσεων που ολοκληρώνει ένα ονειρικό μενού.

 

DSC 0070

 

Αξίζει να πούμε πως όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στον καλοστημένο χώρο της Everheights πισίνας, σε μία άκρως καλοκαιρινή διάθεση για την οποία ευθύνεται ο operations manager Στέλιος Αλεξανδρής. Ακόμη και το πως θα καταφθάσεις από την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου μέχρι το Hokyo, είναι κομμάτι μίας μοναδικής εμπειρίας, που ξεκινάει από το γνωστό σε όλους καλοκαιρινό και μεσογειακό Evereden και καταλήγει στα πιάτα που επιμελήθηκε ο Αντώνης Κουρκούτας και μεταμορφώνει το τραπέζι σε ιαπωνικό izakaya.

 

IMG 20210630 184141 728

 

Το snack bar του Hokyo λειτουργεί από τις 11 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα, ενώ το sushi bar ξεκινάει στη 13.00 μέχρι και τις 23.00 το βράδυ. Μία απόλυτη γευστική καλοκαιρινή εμπειρία που θα μιλήσει στα ακόμη πιο νότια στέκια, ιδανικό τόσο για μετά το μεσημεριανό μπάνιο, όσο και για τις βραδιές που σε περιμένουν κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό και το φως της πισίνας.

Για κρατήσεις: 30 22910 60031, www.evereden.gr



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved