Faust: Πρόγραμμα Παραστάσεων Φεβρουαρίου 2022

Το full band 6et των Manouche Drome Whistle Accordion SWING Project επιστρέφει για μία ακόμα εμφάνιση στο Faust. 

Οι Μanouche Drome, μετά τη μεγάλη επιτυχία του Musette και του Μusette Chante project, δημιουργούν μια νέα μουσική εμπειρία με αναφορά στο swing των δεκαετιών του ’30 και του ’40. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινάει από τη γενέτειρα του Django Reinhardt, το Βέλγιο και συνεχίζει στο Παρίσι, όπου η gypsy jazz μουσική του Μεσοπολέμου συνάντησε το swing ακορντεόν του Gus Viseur, καταλήγοντας στη Bρετανία και την gypsy jazz με αγγλικό στίχο. Τα κομμάτια που ερμήνευσε η Βeryl Davis και ο ήχος του accordeon swing συναντούν γνωστές jazz μελωδίες εκείνης της εποχής και δημιουργούν μια ξεχωριστή gypsy jazz γιορτή. Oι Manouche Drome παραμένουν αφοσιωμένοι στο μουσικό ιδίωμα του τότε και σε συνδυασμό με το swing ακορντεόν και την εκρηκτική Νάντια Μάντη στο τραγούδι προσκαλούν το κοινό να «σφυρίξει» στους ρυθμούς του swing και να μεταφερθεί σε μια άλλη εποχή. Πιστοί, όπως πάντα στην παράδοση του Django Reinhardt οι Μanouche Drome δημιουργούν ένα project που ξεσηκώνει, ένα project αφιερωμένο στον ξέφρενο ρυθμό του τότε και του σήμερα, το swing, για μία μοναδική βραδιά στο Faust Bar-Theatre-Arts.

Παίζουν:

Νάντια Μάντη | τραγούδι

Αλίνα Σαπρανίδου | ακορντεόν

Δημήτρης Ψαλλίδας | κιθάρα

Νικήτας Φουστέρης| κοντραμπάσο

Παύλος Λογαράς |Τύμπανα

Nίκος Σπάτουλας | κιθάρα

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 5 ευρώ (χωρίς ποτό)

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

NOTHING PERSONAL

Οι Nothing Personal επιστρέφουν στη σκηνή του Faust Bar-AtHEATRE-Arts!


Η ιδέα της πάρτυ-μπάντας ξεκίνησε το 2008, από τον Chris Simotas και τον Alexander Gavras, με βασικό σκοπό να παρουσιάσουν μια μπάντα που «χορεύει τον κόσμο»! Στα σχεδόν 10 χρόνια αχαλίνωτου, ιδρωμένου, πορωτικού και αέναου live parting έχουν καταφέρει να συνδυάζουν all-time-classic επιτυχίες μαζί με σύγχρονες επιλογές καταλήγοντας σε ένα μουσικό κράμα που προσομοιώνει ένα freestyle DJ set σε live μπάντα!

Η επιτυχία της κάθε εμφάνισης συνοψίζεται στο «να μην μείνει κανείς ακούνητος» και το καταφέρνουν κάθε φορά!

Οι Nothing Personal είναι:
Petros Potamianos - Φωνητικά
Iwanna Kahl - Φωνητικά
Chris Simotas - Κιθάρα
Eleonora Kaklamani - Μπάσο
Alexander Gavras - Τύμπανα, Φωνητικά

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ENCARDIA

Ξ Α Ν Α   Μ Α Ζ Ι !

Οι encardia στο FAUST μετά από….καιρό!

Τα τραγούδια μας.

Οι μουσικές και τα ταξίδια μας.   

Αναπολήσεις και χορός «συγκαθιστός»!

Συνάντηση αποκριάτικη και τα γνωστά χαμόγελα.

encardia  LIVE με πολλή ένταση!

Οι encardia είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Ιδρύθηκαν το 2004 και, μέχρι τώρα, έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 2.500 ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, Ιταλία, Νότια Γαλλία, Γερμανία, Αλγερία, Ελβετία και Κύπρο. Έχουν εκδώσει έξι δίσκους που απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές, ενώ ιδιαίτερα έχει σχολιαστεί η μοναδική σχέση που έχουν με το κοινό, όταν βρίσκονται στη σκηνή. Έχουν συνεργαστεί, και δισκογραφικά, αλλά και σε ζωντανές εμφανίσεις με τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κατωιταλικής μουσικής (G. Avantaggiato, R. Licci, Cinzia Villani, Enza Pagliara, Antonio Castrignano, Luiggi Mara, Ninfa Giannuzzi, E.Castagna, Daniele Durante, Vincenza Magnolo, τα συγκροτήματα ghetonia, mala lingua, mala agapi, Canzoniere Grecanico Salentino, Asteria, Uccio Aloisi gruppu κ.α.) και με Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι: Διονύσης Σαββόπουλος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιώργος Νταλάρας, Κώστας Θωμαΐδης, Βασίλης Λέκκας, Αργύρης Μπακιρτζής, Χρ.Τσιαμούλης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Nίκος Ξυδάκης, Καίτη Κουλλιά, Καλλιόπη Βέττα, Ηλίας Λογοθέτης, Μαρία Ζαχαρή, Άννα Θεοδωρίδου, Συμφωνική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων κ.α..

​Line-up :

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ : κρουστά, βιολί, μαντολίνο, φωνή

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ :Ακορντεόν, φυσαρμόνικα, φωνή

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ : Κόντρα Μπάσο, Φωνή

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ: κιθάρα, φωνή

ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΩΤΣΑΝΗ: Φωνή, ταμπορέλλο, καστανιέτες

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 8€ (χωρίς ποτό)

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΖΑΤΙ BAND

Οι Αζάτι επιστρέφουν στο Faust την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου!

Μετά από την sold out παρουσίαση δίσκου τους στις 26 Δεκέμβρη, και έναν μήνα απουσίας λόγω υγειονομικών μέτρων, οι Αζάτι ξανανεβαίνουν στη σκηνή του Faust Bar Theatre Arts για μία συναυλία εφ’ όλης της ύλης. Έναν, ακριβώς, χρόνο από την κυκλοφορία του πρώτου τους κομματιού «Φραγκόσυκα» επιστρέφουν επί σκηνής, να το γιορτάσουν συνδυαστικά με την κυκλοφορία του δίσκου τους «Χάρτινος κόσμος καίγεται». Βεβαίως, από τη βραδιά δεν θα λείψουν διασκευές και επανεκτελέσεις κομματιών απ’ όλο το φάσμα του ελληνικού ρεπερτορίου.

*Η είσοδος θα γίνεται μόνο κατόπιν κρατήσεων.

Λίγα λόγια για το συγκρότημα.

Οι Αζάτι είναι ένα μουσικό σχήμα που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβρη 2020 στην Αθήνα. Η μουσική τους αποτελεί προϊόν ανάμειξης ανατολικότροπων και δυτικότροπων μοτίβων, με βάση το ελληνικό έντεχνο τραγούδι. Ο στίχος, με τη σειρά του, αντλεί στοιχεία από την ελληνική λογοτεχνία και ποίηση, με έμφαση στις αλληγορικές περιγραφές ιδεών και κοινωνικών φαινομένων. Τον Φλεβάρη 2021 κυκλοφόρησε

το πρώτο κομμάτι τους, με τίτλο «Φραγκόσυκα», και τον Μάρτη το δεύτερο, με τίτλο «Χορός που γελά». Το φθινόπωρο 2021 κυκλοφόρησε και η πρώτη τους πλήρης δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Χάρτινος κόσμος καίγεται» Η λέξη «αζάτι» συνδέεται με ελευθερία και συγκεκριμένα την απελευθέρωση από κάτι ή κάποιον. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν με αυτήν την απελευθέρωση…

Οι Αζάτι είναι οι:

Δανάη Γάτα - φωνή

Βασίλης Θεοδώρου - μπουζούκι, κιθάρα, φωνή

Μάνος Βουγιουκαλάκης - βιολί

Μάρω Παναγή - κρουστά

Μάνος Βλάχος - κοντραμπάσο

Κλέαρχος Θεοδώρου - ακουστική κιθάρα

Ώρα έναρξης: 21.00

Είσοδος: 6 ευρώ (χωρίς ποτό)

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

SABRINA MATOLA

Η Sabrina Matola, καλλιτέχνης με λατινοαμερικάνικη καταγωγή παρουσιάζει στη σκηνή του Faust μία μοναδική παράσταση, αναδεικνύοντας τον αυθεντικό λάτιν ήχο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Αυθεντική λάτιν μουσική από την καταξιωμένη latin pop τραγουδίστρια Sabina Matola με τη μπάντα της.

Μαζί της οι μουσικοί:

Βαγγέλης Βιστάκης πιάνο

Άκης Σγουρός κιθάρα

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 5€ (χωρίς ποτό)

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗΣ & BAND

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

MORGANS UNPLUGGED       

Με αφορμή την κυκλοφορία του επερχόμενου ΕΡ τους, οι Morgans έρχονται στη σκηνή του Faust να παρουσιάσουν τα κομμάτια τους και να διασκευάσουν αγαπημένα τραγούδια από τα 70's μέχρι και σήμερα!

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 5€ (χωρίς ποτό)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

SOULED OUT

Οι Souled Out επιστρέφουν στο Faust μετά από ένα άκρως επιτυχημένο live, για να μας ξεσηκώσουν σε ένα ξέφρενο πάρτυ γεμάτο Soul, Funk, Disco και R’n’B επιτυχίες του χθες και του σήμερα. Το πενταμελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, μετά τα single τους «Let Me In Your Heart» και «Madness», παρουσιάζουν τραγούδια από το πρώτο τους επερχόμενο άλμπουμ και υπόσχονται να μη σε αφήσουν να κάτσεις στην καρέκλα σου!

READY TO PAAAARTEEEEY??

Λίγα λόγια για το συγκρότημα

Οι Souled Out δημιουργήθηκαν το 2013 με κοινή συνισταμένη την αγάπη τους για τη soul / R’n’B μουσική. Έκτοτε, εξερεύνησαν κάθε στέκι και venue με τη μουσική τους, αλλά και κάθε πτυχή της soul στα jamming sessions της μπάντας. Κατά τη διάρκεια του αλλόκοτου έτους 2020, αποφάσισαν να αποτυπώσουν τις δημιουργικές συνθέσεις της μπάντας στον πρώτο τους δίσκο, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο έτος με τη συγκλονιστική φωνή της front woman τους Αλεξάνδρας Σιετή.

Φωνή: Αλεξάνδρα Σιετή

Πλήκτρα: Τάσος Κορκόβελος

Ηλ. κιθάρα: Πάρης Παπαδόπουλος

Ηλ. μπάσο : Τάσος Βενετικίδης

Τύμπανα: Κώστας Αναγνώστου

Management/Bookings: dsevents.gr

Έναρξη: 21:30

Είσοδος: 8€ (χωρίς ποτό)

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Nora's Cinematic live at Faust // Special guest Στάθης Δρογώσης

Οι ''Nora's Cinematic'' επιστρέφουν!

Για σινεφίλ και όχι μόνο..!

Μία ξεχωριστή βραδιά ετοιμάζει η Ελεονόρα Μανόνα για να γιορτάσει κινηματογραφικά την επιστροφή της μπάντας της στις συναυλίες, με πρώτο προορισμό τη μουσική σκηνή του Faust! Mε πολύ αγαπημένα και επιδραστικά τραγούδια - μουσικές από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τι σχέδια έκανε η Ελεονόρα κατά την περίοδο της καραντίνας, καθώς κυκλοφόρησε δύο νέα κομμάτια από την Μinos Emi («Στο Παγκράτι», «Ταχυδρόμος»). Επίσης, για πρώτη φορά θα καλέσει επί σκηνής τον Στάθη Δρογώση να τραγουδήσουν παρέα το ντουέτο τους «Στο Παγκράτι», καθώς και άλλα αγαπημένα τραγούδια του γνωστού τραγουδοποιού. Τέλος, σε πρώτη παρουσίαση το κοινό θα ακούσει το νέο της τραγούδι ''Sunrise'', αλλά και το backstage της δημιουργίας του.

Eλεονόρα Μανόνα: Φωνή, βιολί, ακορντεόν
Μάριος Καραμπότης: Πιάνο, φωνή, ενορχηστρώσεις διασκευών
Στέλλα Ζιοπούλου: Βιολί, φωνή
Έλσα Παπέλη: Τσέλο
Αποστόλης Παρασκευαϊδης: Κοντραμπάσο
Vago Cuervo: Ντραμς


SPECIAL GUEST: ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ

Ώρα έναρξης: 21.30
Eίσοδος: 5 ευρώ (χωρίς ποτό)

 

 

 

Όλες οι εκδηλώσεις στη μουσική σκηνή του Faust είναι Covid Free. Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν επίδειξης, κατά την είσοδο στον χώρο, πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Συνδυαστικά με αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, ώστε να διενεργηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

FAUST

Τ. 210 3234095

Email: info@faust.gr



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved