Γιατί πρέπει να αρχίσεις να γεύεσαι τη ζωή σου όπως αρέσει σε εσένα

Το comeback από τις διακοπές δεν είναι εύκολη υπόθεση

Παρασκευή βράδυ και η επιστροφή από το γραφείο με βρίσκει στο μπαλκόνι του σπιτιού, με την αγαπημένη μου Pilsener στο ένα χέρι και το smartphone στο άλλο. Το comeback από τις διακοπές δεν είναι εύκολη υπόθεση και η πρώτη εβδομάδα στην πόλη, επιτάσσει χαλάρωση και προσαρμογή.

Την ώρα, λοιπόν, που απολαμβάνω τη δροσιά και σκρολάρω στα social media και το YouTube, πέφτω πάνω σε ένα επικό βιντεάκι, μία αλληγορική ταινία της Fischer Beer που με βάζει σε σκέψεις. Διότι με κάνει να αντιληφθώ πόσο σημαντικό είναι να γεύομαι και να απολαμβάνω πάντα τη ζωή, όπως αρέσει σε εμένα.

Αλήθεια, πόσες φορές έχεις νιώσει πως ενώ ξέρεις τι θέλεις, καταλήγεις να κάνεις πάντα αυτό που θέλουν οι άλλοι; Και πόσες ακόμη έχεις πει «ναι» στις επιλογές και τις προτάσεις των φίλων σου, μόνο και μόνο για να μην τους δυσαρεστήσεις; Άραγε, φροντίζεις να κάνεις και να γεύεσαι κάθε μέρα πράγματα που σου αρέσουν ή αφήνεις την καθημερινότητα να σε περιορίζει;

Στην περίπτωση που κουράστηκες με τα «πρέπει» και τα «μη», αν δεν θέλεις να κάνεις πια ό,τι σου λένε οι άλλοι ή να ακολουθείς «τυφλά» τα trends που επιτάσσει το Διαδίκτυο, τότε αξίζει να δεις και εσύ αυτό το βίντεο -και να μην λες πια «ok» σε ό,τι σου πλασάρουν.

Τα πάντα είναι θέμα επιλογών

Γιατί είναι σημαντικό να σταματήσεις να παίρνεις ό,τι σου σερβίρουν και να προσπαθείς να ικανοποιείς συνεχώς τους γύρω σου; Διότι κάνοντας επιλογές που σου αρέσουν και επιδιώκοντας την απόλαυση της ζωής σε καθημερινό επίπεδο, θα καταφέρεις να δημιουργήσεις και να αρχίσεις -επιτέλους- να ακολουθείς τον δικό σου δρόμο. Κυρίως όμως, θα μπορέσεις να κάνεις λίγο πιο ποιοτική την καθημερινότητά σου. Τι είναι, άλλωστε, η «ποιότητα» στη ζωή… αν όχι το να μπορείς να γεύεσαι την κάθε μέρα, όπως θέλεις;

Το σίγουρο είναι πως ένας άνδρας με προσωπικότητα, δεν παίρνει ό,τι του σερβίρουν. Ακόμη και αν το κάνει όμως, ξέρει πως πρόκειται για δική του επιλογή. Για την ακρίβεια, τα πάντα στη ζωή είναι θέμα επιλογών. Από το πουκάμισο που θα φορέσεις μέχρι την ταινία που θα δεις και από το πού θα πας διακοπές μέχρι την μπίρα που θα πιεις στο σπίτι ή τη βόλτα με τους φίλους.

Ωραία, λοιπόν, τα trends, αλλά έχει άλλη χάρη το να κάνεις κάτι με βάση μια καθαρά δική σου επιλογή -ακόμη και αν οι γύρω σου θεωρήσουν ότι είσαι εκτός μόδας. Θέλεις να γεμίσεις το σαλόνι σου με φυτά αλλά φοβάσαι ότι οι κολλητοί σου θα σε αποκαλέσουν… χίπστερ; Δοκίμασέ το! Θέλεις να πας βόλτα για σινεμά και μπίρα μετά το γραφείο, ενώ το επόμενο πρωί εργάζεσαι; Ζήσε τη ζωή σου χωρίς να υπεραναλύεις τα πάντα. Σκέφτεσαι να αφήσεις και εσύ χαίτη όπως ο Billy Hargrove από το Stranger Things; Go for it και φρόντισε να την ευχαριστηθείς.

2

Πώς θα καταφέρεις να κάνεις κάθε μέρα ό,τι σε ευχαριστεί

Αν διερωτάσαι πώς θα κάνεις στο εξής ό,τι πραγματικά σε ευχαριστεί, σε διαβεβαιώνω πως τα πράγματα είναι απλά. Αρκεί να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι θέλεις και να αρχίσεις να ακούς με μεγαλύτερη προσοχή τον εαυτό σου. Είτε ακολουθείς κάποια trends και επηρεάζεσαι μερικές φορές από τις απόψεις των γύρω σου είτε όχι, αυτό που έχει σημασία είναι να παίρνεις πάντα τις δικές σου αποφάσεις και να προσπαθείς να απολαμβάνεις τη ζωή, με τον τρόπο που εσύ διαλέγεις.

Μέσα από τις επιλογές που κάνεις και ακολουθώντας τα «θέλω» σου, θα καταφέρεις να δημιουργήσεις τη δική σου, ξεχωριστή προσωπικότητά, τον δικό σου ιδιαίτερο χαρακτήρα. Και πίστεψέ μας, ένας άνδρας με προσωπικότητα γοητεύει και ξεχωρίζει από τους γύρω του.

Χαλάρωσε, λοιπόν, στο σπίτι και απόλαυσε τη Fischer και την ηρεμία σου, αν αυτό σε ευχαριστεί -ακόμη και αν είναι Παρασκευή βράδυ και οι κολλητοί σου σε «βομβαρδίζουν» με μηνύματα στο messenger για να βγείτε.

This is just an option, όπως οτιδήποτε άλλο στη ζωή. Να θυμάσαι απλώς ότι μόνο αν είσαι πραγματικά ευχαριστημένος με τη ζωή και τον εαυτό σου, μπορείς να ευχαριστείς ουσιαστικά και τους γύρω σου. Σημασία έχει τι αρέσει σε εσένα. Και σε αυτό δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

#fischerbeer #ItsAboutYourTaste

Δες την ταινία της Fischer Beer και θα με καταλάβεις

 

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved