Όπως τότε, έτσι και φέτος, «Επαρτάρουμε με Πάθος»!

Διανύουμε ήδη τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου και οι ατζέντες, τα calendar, τα «invite» και τα «going» έχουν πάρει κυριολεκτικά… φωτιά, το ίδιο και τα μπατζάκια μας από το ασταμάτητο πηγαινέλα! 

Κάθε μέρα «παίζουν» τουλάχιστον δύο πραγματικά άχαστες εκδηλώσεις στην πόλη και εμείς, παρέα με τα καλύτερα παιδιά (τους κολλητούς μας φυσικά) τρέχουμε από τον έναν συναυλιακό χώρο στον άλλο, από τη μία ταράτσα στη δίπλα, παρακολουθούμε open προβολές σε αυλές, βολτάρουμε ασύστολα μέχρι να θυμηθούμε πως την επόμενη πρέπει να σηκωθούμε νωρίς για το γραφείο και δεν χορταίνουμε να αράζουμε στα ειδυλλιακά σημεία της πόλης μας και να ανακαλύπτουμε καινούργια, απολαμβάνοντας κρύες μπύρες, καλή μουσική και ατελείωτες φιλοσοφικές -ή όχι και τόσο- συζητήσεις.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες μέρες, για τις οποίες όσο να ‘ναι ανυπομονούμε λίγο παραπάνω να έρθουν. Ποιος, άλλωστε, μπορεί να ξεχάσει την περσινή φρενίτιδα που μας έπιασε με την υπαίθρια παρτάρα που άφησε εποχή στην Πλατεία Αβησσυνίας; Υποθέτω κανείς, καθώς όσοι κατάφεραν και παρευρέθηκαν, μάλλον τη θυμούνται και την αναπολούν ακόμη και σήμερα. Ήταν ένα γνησιότατο ελληνικό γλέντι παλιάς κοπής, σαν αυτά που οι μικρότεροι από εμάς γνωρίσαμε μόνο μέσα από τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο, μία από αυτές τις αυθόρμητες, συνοικιακές μαζώξεις, που στο τέλος τους, κάτι μαγικά αναπάντεχο πρόκυπτε και το χορευτικό κοινό κατέληγε σε μία τεράστια παρέα.

2

 

Επιστρέφοντας λοιπόν στο σήμερα, και πιο συγκεκριμένα στο «σήμερα το πρωί», τη στιγμή που ένας συνάδελφος μου, με αφορμή ένα εισιτήριο που βρήκε μέσα στην τσάντα του, μου αφηγήθηκε την εξωφρενική φάση που πέρασε πριν 10 μέρες όπου επιβιβάστηκε στον ηλεκτρικό για Παλαιό Φάληρο και βρέθηκε πίσω στο… παρελθόν. Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου! Όπως ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος, έτσι και η αγαπημένη μας μπύρα ΜΑΜΟΣ, -ευτυχώς- πιστή στο ετήσιο θερινό ραντεβού της πίσω στο… χρόνο, επιστρέφει και μας προσκαλεί να «Επαρτάρουμε με Πάθος» όλοι μαζί, όπως πέρυσι, όπως τότε και γενικότερα όπως θέλουμε πάντα να παρτάρουμε!

3

 

Η αλήθεια είναι πως δεν θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς. Η μεγάλη προσέλευση κόσμου όλων των ηλικιών, από νέους μέχρι ηλικιωμένα ζευγάρια που αγκαλιασμένα χόρευαν παρασυρμένα από το κέφι, τα θετικά σχόλια κατά τη διάρκεια, το κλείσιμο ακόμη και μετά τη μεγάλη βράδια, ήταν κάτι παραπάνω από θετικά και όλα αυτά μαζί συντέλεσαν στο να μετατραπεί το πάρτι σε θεσμός και να συνδεθεί αναντίρρητα με την ιστορική πλατεία. Ήταν μία συνάντηση πολύ διαφορετική από ό,τι έχουμε συνηθίσει, με έναν αέρα αυθεντικά ρετρό, ναι μεν νοσταλγικό αλλά ειλικρινή και αισιόδοξο ταυτόχρονα. Μία συνάντηση που αναμφίβολα έπρεπε να υπάρχει και φέτος σημειωμένη στην κατά τα άλλα «πλούσια» ατζέντα της πόλης. Μία συνάντηση που ξέρεις από πριν εγγυημένα πως θα περάσεις καλά.

4

 

Για να σε προετοιμάσω λοιπόν κάπως, αυτή τη φορά το ρυθμό από τη σκηνή που θα έχει στηθεί στην εμβληματική πλατεία Αβησσυνίας, θα δίνουν οι «εκρηκτικοί» The Swingin’ Cats, οι Beejesus και ο DJ Petro Eco. Φόρεσε τα πιο άνετα παπούτσια που έχεις, ενημέρωσε τους κολλητούς να μην κανονίσουν τίποτα και φρόντισε να συγκεντρώσεις δυνάμεις μέχρι την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 20.00 γιατί φέτος θα «Επαρτάρουμε με Πάθος» και δίχως να υπάρχει αύριο, έρχομαι να συμπληρώσω. Το καλοκαιρινό ραντεβού της Μάμος είναι πραγματικότητα και πλησιάζει!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved