«Ξεκίνησα για Φάληρο και βγήκα σε άλλη εποχή»

Έμοιαζε να είναι ένα Σάββατο σαν όλα τα άλλα. Μία μέρα που ακόμα και αν έχεις ρεπό, η καθημερινότητα σου επιβάλλει να σπαταλήσεις μεγάλο μέρος της σε όσες υποχρεώσεις δεν πρόλαβες μέσα στη βδομάδα, κάτι που για μένα δεν αποτελούσε εξαίρεση. Ήταν περίπου 10:44 π.μ. όταν ξεκίνησα με τον ηλεκτρικό από το Σταθμό της Νέας Ιωνίας με τελικό προορισμό το Νέο Φάληρο.

Ο χρόνος περνούσε αρκετά βαρετά. Έτσι για να περάσει ο χρόνος αποφάσισα να πιάσω τα τηλέφωνα σε συγγενείς και φίλους.  Πήρα έναν: Τίποτα. Πήρα και δεύτερον: Τίποτα πάλι. Πάνω λοιπόν που είχα αρχίσει να πιστεύω πως όλοι με αγνοούν, έλαβα τηλεφώνημα-«σωσίβιο βαρεμάρας» από έναν ξεχασμένο ξάδερφο.

Με την κουβέντα όμως έκανα το μεγάλο λάθος να αφαιρεθώ. Και τι έπαθα; Ξέχασα να κατέβω στο Φάληρο.

 

3

 

Επόμενος σταθμός: Πειραιάς του παρελθόντος

Πάνω λοιπόν που άρχισα τις εσωτερικές κατάρες τύπου «ολόκληρο Καραϊσκάκη δεν το ‘δες;» ετοιμάστηκα να φτάσω στον τερματικό σταθμό προκειμένου να πραγματοποιήσω το U-turn και να φτάσω με λίγα λεπτά καθυστέρησης στον τελικό προορισμό μου.

Και εκεί που νόμιζα ότι βγήκα στον Πειραιά, ένιωσα σαν κάποιος να πάτησε ένα κουμπί και να με έστειλε αλλού. Όχι σε άλλο σταθμό, σε άλλη εποχή.

Δες...

 

Κοντοστάθηκα για λίγο, όπως και πολύς κόσμος και παρακολούθησα το θέαμα. Απέναντί από το βαγόνι του ηλεκτρικού, βρισκόταν ένα τρένο μιας άλλης, πιο ρομαντικής εποχής, κάτι το οποίο ίσχυε και για τους επιβάτες και τους σταθμάρχες.

Δυο ζευγάρια με αμφίεση μεσοπολέμου να αναζητούν πληροφορίες για τον προορισμό τους, πλάι τους ένα τρίτο ζεύγος να ζει κυριολεκτικά τον έρωτα χορεύοντας υπό τους ρυθμούς δύο κιθαριστών, ενώ λίγο πιο δίπλα μια αιθέρια παρουσία καθόταν μονάχη της πλάι στο τρένο. Μια εικόνα που αναμφίβολα σε έκανε να αναρωτιέσαι αν μπήκες σε χρονομηχανή, αλλά κυρίως σου προκαλούσε ένα πλατύ χαμόγελο.

Λίγο αργότερα ένας χαρούμενος τυπάκος, με ντουντούκα εποχής προχωρούσε σε μια ανακοίνωση διαλευκαίνοντας κάπως το τοπίο και μοιράζοντας τα «εισιτήρια» για τον προορισμό του τρένου: Το πάρτι της μπίρας Μάμος στις 6/6 στην Πλατεία Αβησσυνίας.

 

2

Έτσι εξηγείται λοιπόν!

Έχοντας ζήσει αυτή την εμπειρία, αν το πάρτι  θα έχει τον ίδιο ρετρό χαρακτήρα, υπολογίστε με!

Για περισσότερες πληροφορίες για το πάρτι πατήστε εδώ: https://www.facebook.com/events/620785375102045/



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved