Μία βιβλιοθήκη γεμάτη με μπέρμπον από την Ποτοαπαγόρευση

Αυτό που πας να πάρεις βιβλίο και ανακαλύπτεις 40 σπανιότατες φιάλες.

Μπορεί επίσημα η ποτοαπαγόρευση να ξεκίνησε το 1920, αλλά κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ είχαν ξεκινήσει να εφαρμόζουν το μέτρο από το 1850 – κυρίως στο Νότο όπου οι Μεθοδιστές έκαναν κουμάντο. Όμως καλώς ή κακώς μιλάμε για μία εποχή που ξεκίνησε μία τεράστια λαθραία παραγωγή και κατανάλωση και που οδήγησε στο να δημιουργηθούν μερικές από τις καλύτερες ποιότητες ποτού.

Και ποιος δεν θα ήθελε να δοκιμάσει μία γουλιά από εκείνα τα μπέρμπον της εποχής, σωστά; Ιδού λοιπόν μία τέτοια συλλογή από μπουκάλια μπέρμπον που ανακαλύφθηκαν τυχαία το 2017 στην Καλιφόρνια πίσω από μία βιβλιοθήκη. Ήταν η κρυψώνα ενός speakeasy που κάποτε δρούσε στην περιοχή και άφησε μπουκάλια τα οποία δεν προσφέρθηκαν ποτέ στους τολμηρούς πότε της εποχής.  Οι 40 αυτές φιάλες που πρόκειται για μερικές από τις καλύτερες ποιότητες -από Green River Straight μέχρι Hermitage Rye- είναι πλέον διαθέσιμες για δημοπρασία και ψάχνουν νέους ιδιοκτήτες. Επίσης στη λίστα μπορεί να βρει κανείς από σπάνια κονιάκ μέχρι και single malt που παράμειναν σφραγισμένα σαν μυστικό και που ποτέ δεν τα εντόπισε η αστυνομία για να τα τσεπώσει.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και τις προάλλες με σκωτσέζικα ουίσκι.

Όλα αυτά από τον οίκο δημοπρασιών Christie’s, με τα μπουκάλια να αναμένονται να συγκινήσουν αρκετούς γνώστες – και λάτρεις του μπέρμπον. Δεν ξέρουμε αν τα αντέχει η τσέπη σου, αλλά σίγουρα έχουμε φωτογραφίες για να σου δείξουμε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved