Θα έβαζες βαθιά το χέρι στην τσέπη για ένα καλό ουίσκι;

Ετοιμάζεται διθυραμβική δημοπρασία με σπάνιες φιάλες για λίγους και ματσωμένους.

Το καλό ουίσκι είναι κάτι παραπάνω από ένα παλαιωμένο ποτό προσεχτικής απόσταξης. Είναι ολόκληρη τέχνη. Πολύ περισσότερο, είναι ξεχωριστή εμπειρία για τον ουρανίσκο μιας και το εκάστοτε blend δείχνει όλη του την μεγαλοπρέπεια. Τώρα ειδικά που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, οι φιάλες με το παλαιωμένο ουίσκι είναι και ένα εξαιρετικό δώρο για κάποιον που ξέρει να το εκτιμήσει.

whisky scotch

Αν λοιπόν είσαι διατεθειμένος να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, πρέπει να ρίξεις μία ματιά στο  Whisky Exchange's Plastic Oceans Charity Auction. Ή πιο απλά, την πιο ενδιαφέρουσα δημοπρασία για ουίσκι που υπάρχει εκεί έξω αυτή την στιγμή. Οι 21 φιάλες παλαιωμένου ουίσκι -αλλά και ρουμιού- έχουν σκοπό να συγκεντρώσουν έσοδα που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 300.000 ευρώ, με τα χρήματα να διατίθενται σε οργανισμούς για τον καθαρισμό των ωκεανών από το πλαστικό. Οπότε δεν θα πεις πως τα χρήματα πηγαίνουν στο βρόντο.

Ρίξε μία ματιά στα τίμια ιαπωνικά ουίσκι. 

Μερικά από τα μπουκάλια-σούπερσταρς που τίθενται σε δημοπρασία είναι τα:

Ardbeg 37 ετών single malt
Macallan 50 ετών 1949 σε Millennium Decanter φιάλη
Dalmore 45 ετών 1973
Karuizawa 50 ετών single malt – το συγκεκριμένο αναμένεται να σπάσει τα ρεκόρ ιαπωνικού ουίσκι σε δημοπρασία.

 

nick offerman drinking GIF

 

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε στην προκειμένη περίπτωση, είναι απλά να τα λιγουρευόμαστε. Για όποιον θέλει να πουλήσει το σπίτι του για ένα μπουκάλι, ρίξτε μία ματιά εδώ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved