Η ελληνική κουζίνα είναι πραγματικά θαυμάσια και δεν χρησιμοποιούμε τυχαία αυτό το επίθετο. Η κουζίνα μας συγκαταλέγεται στις πιο νόστιμες του κόσμου. Αυτό οφείλεται στις εξαιρετικές πρώτες ύλες, στα καλοφτιαγμένα παραδοσιακά μας φαγητά και φυσικά στο μεράκι με το οποίο μαγειρεύουμε. Για τον λόγο αυτό εξετάζουμε τα αγαπημένα πιάτα του Taste Atlas που βρίσκονται ανάμεσα στα 100 καλύτερα του κόσμου, ώστε να δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα της φετινής κατάταξης.
Δεύτερη θέση: Ελλάδα και… dolce vita
Η Ελλάδα πέρυσι είχε αναδειχθεί στην πρώτη θέση. Φέτος, όμως, παραδίδει τη σκυτάλη στη γειτονική Ιταλία. Παρότι η διαφορά είναι μικρή, η αλλαγή αυτή δείχνει πως ο παγκόσμιος γαστρονομικός χάρτης παραμένει εξαιρετικά ανταγωνιστικός. Την προηγούμενη χρονιά η χώρα μας είχε σημειώσει βαθμολογία 4.60 και είχε ανέβει στην κορυφή. Φέτος η βαθμολογία έμεινε αμετάβλητη, όμως η Ιταλία ενίσχυσε τη δική της επίδοση, ανεβαίνοντας από το 4.59 στο 4.64 και κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση.
Η μπουγάτσα στην 4η θέση των καλύτερων πρωινών του κόσμου
Οι μεγάλες αλλαγές της λίστας
Η φετινή λίστα του Taste Atlas παρουσίασε αρκετές ανακατατάξεις. Η κουζίνα του Περού πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη άνοδο, μετακινούμενη από την 14η στην 3η θέση. Η Πορτογαλία ανέβηκε φέτος στην 4η θέση, ενώ η Ισπανία υποχώρησε από την 4η στην 5η. Η Ιαπωνία ακολούθησε στην 6η θέση και η Τουρκία παρέμεινε σταθερή στην 7η. Η Κίνα ανέβηκε στην 8η θέση, ενώ η Γαλλία διατήρησε τη 9η. Αντίθετα, η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε από το Μεξικό, το οποίο από την περσινή 3η θέση βρέθηκε φέτος στη 11η.