Το Torta Cubana είναι το βρόμικο που λείπει από τις καντίνες μας

Πόση ζήλια χάρη σε ένα σάντουιτς;

Ο μεγάλος σεφ Jose Andres, όταν είχε ερωτηθεί για το που μπορεί να βρει κανείς το καλύτερο φαγητό στον κόσμο, είχε απαντήσει: «Κοιτάξτε στο δρόμο. Οι γειτονιές κρύβουν τις καλύτερες κουζίνες». Κάτι τέτοιο ισχύει και για τις μεξικάνικες γειτονιές στην Αμερική, που έστρωσαν τα θεμέλια των πικάντικών γεύσεων πριν αυτές ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Το Torta Cubana, αν και σε παραπέμπει στην Κούβα, είναι μία ξεκάθαρα μεξικανική συνταγή που ξεκίνησε στις φτωχογειτονιές του Μέξικο Σίτι.  Έφτασε μέχρι την Αμερική, εμπλουτίστηκε με ακόμη περισσότερα υλικά (ειδικά στο κομμάτι του κρέατος) και σήμερα αποτελεί ένα πλήρες γεύμα. Στην δική μας περίπτωση, αν δηλαδή κάποιος το έφερνε εδώ, μάλλον θα τραβούσε όλα τα υγρά από τα νυχτερινά «ξίδια» που θα πίναμε. Και πάλι όμως, το παρακάτω βίντεο σε κάνει να αναρωτιέσαι αν θα το έβρισκες κάπου τόσο καλοφτιαγμένο. Τι περιμένετε να το φέρετε στις καντίνες;

Σε πρώτη εντύπωση πιθανόν να σου θύμισε έναν συνδυασμό αλλαντικών με λουκάνικα – σταθερές αξίες στα σαντουιτσάδικα. Όμως το Torta Cubana έχει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα.

Tυχεροί...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης