3 αντρικά κοκτέιλ για να απολαύσεις το καλοκαίρι

Η σταθερή αξία του less is more ισχύει και στο ποτό.

Αν πρέπει να προτιμήσεις το κοκτέιλ από το straight ποτό, φρόντισε να αξίζει τον κόπο. Τα τρία παρακάτω ξεχωρίζουν για την πλούσια γεύση, χωρίς να χρειάζονται σιρόπια για να γίνουν ανεκτικά. Με μερικές δοκιμές, θα βρεις αυτό που ταιριάζει στο καλοκαίρι σου. 

Long Island Iced Tea

Make a Long Island Iced Tea Step 9

Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι: δεν υπάρχει ice tea εκεί μέσα. Είναι το τελείωμα με λίγες σταγόνες Coca Cola, που του δίνει το χρώμα που θυμίζει ice tea. Πέρα από αυτό, η συνταγή είναι λίγο-πολύ γνωστή. Triple sec, ρούμι, τεκίλα, βότκα, τζιν. Όλα ντυμένα στα λευκά, με μπόλικο πάγο και καλό ανακάτεμα. Είναι το ποτό που ονομάζεται και καύσιμο και ανοίγει την όρεξη για τη νύχτα. Βαρύ ποτό και τύπους που αντέχουν. Δοκίμασε το μόνο αν εμπιστεύεσαι τον μπάρμαν σου.

Old Fashioned

landscape 1488384964 old fashioned

Περιζήτητο, αγαπημένο, βγαλμένο από τα noir διηγήματα, συνοδεύει τον μέσο άντρα στην μέση έξοδο. Είναι το πάντρεμα του ουίσκι (βασικά του μπέρμπον), με τον κύβο ζάχαρης και τις σταγόνες από Angostura Bitters. Η φλούδα λεμονιού που συνοδεύει το ποτήρι είναι προαιρετική, αλλά η γεύση του κλασσική και γεμάτη. Ακόμη και αν δεν είσαι ντετέκτιβ που προσπαθεί να λύσει φόνο.

Caipiroska

caipiroska

Ιδιαίτερα γνωστό μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, η caipiroska δεν είναι μόνο η απάντηση στην caipirinha αλλά και το αγαπημένο ποτό των Ρώσων μαφιόζων – όταν δεν πίνουν την βότκα σκέτη. Ο τριμμένος πάγος, η καστανή ζάχαρη ενώνονται με το lime και την βότκα, για να χαρίσουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία για τον ουρανίσκο. Πολλοί προσθέτουν και χυμό κράνμπερι. Δόκιμασέ το.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved