Εύκολο κοκτέιλ για να πίνεις το oυίσκι σου το κατακαλόκαιρο

Άμα θες όλα τα μπορείς.

Υπάρχουν εκεί έξω κάτι τύποι τόσο πολύ φανατισμένοι με το ουίσκι που είναι ικανοί να το καταπίνουν χωρίς πάγο ακόμα και μέσα στον καύσωνα. Επειδή όμως ελάχιστοι άνθρωποι ανήκουμε σε αυτήν την κατηγορία, ενώ πάρα πολλοί από εμάς είμαστε ουισκατζήδες, χρειαζόμαστε μια λύση για να μπορούμε να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας «σκωτσέζικο τσάι» ακόμα και με 40ο βαθμούς κελσίου.

Αν, λοιπόν, δυσκολεύεσαι κι εσύ να πιεις το ουίσκι σου σκέτο στις διακοπές ή στο μπαλκόνι τους ήσυχους μήνες του Ιουλίου-Αυγούστου, παρακάτω ακολουθεί μία πολύ εύκολη και χρήσιμη συνταγή για να μη στερηθείς τη δόση σου όταν σκάνε και τα τζιτζίκια ακόμη.

Το Whisey Sour είναι ένα απλό και θρυλικό κοκτέιλ που κανονικά χρειάζεται rye whiskey για να γίνει σωστά. Κανένας όμως δε θα σε σχολιάσει εάν του κάνεις μία μικρή παρασπονδία με νερό της φωτιάς από τα Βόρεια σύνορα της Βρετανίας. Μιλάμε για ιδανική καλοκαιρινή λύση (και παραλλαγή).

 

Υλικά

2 δόσεις ουίσκι

1 δόση στημένος χυμός λεμόνι

½ δόση σιρόπι ζάχαρης*

1 φλούδα πορτοκάλι

(*εκτός από έτοιμα, μπορεί σε ζεστό νερό να διαλύσεις μία κουταλιά ζάχαρης και μετά να το αφήσεις για λίγο στην κατάψυξη για να κατέβει η θερμοκρασία)

 

ΥΓ: Ο τυπάς στο βίντεο προσθέτει κι ένα ασπράδι αυγού, αν δε το θες όπως εμείς, απέφυγέ το.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved