Άσε τα σφηνάκια και πιάσε τα κοκτέιλ με τεκίλα

Φτιάξε ένα Sunrise σε 3 απλά βήματα.

Καλά δεν το συζητάμε πως τα πρώτα σφηνάκια που δοκιμάσαμε στη ζωή μας ήταν τεκίλα. Μάλιστα οι περισσότεροι έχουμε μία ιδιαίτερα αποτυχημένη βραδιά να εξιστορήσουμε όπου –και καλά- εκείνο το τελευταίο σφηνάκι μας χάλασε.

Προφανώς δεν έφταιγε το τελευταίο αλλά η ομοβροντία που είχε προηγηθεί. Όπως και να έχει η τεκίλα είναι ένα ταλαιπωρημένο ποτό, τόσο γιατί συνήθως έρχεται ως επιστέγασμα μιας νύχτας που έχει πιει ότι άλλο κυκλοφορεί, όσο και διότι όταν παστώνεις κάτι σε 8 κιλά λεμόνι και μια θάλασσα αλάτι προφανώς χάνει τη γεύση του.

Αν λοιπόν την αγαπάς πραγματικά αλλά έχεις μπει σε καλοκαιρινό mood και ψάχνεσαι για κοκτέιλ, υπάρχει μια κλασική και δοκιμασμένη συνταγή που δε θα σε απογοητεύσει. Το Τεκίλα Sunrise δε λέγεται τυχαία έτσι, δεν ήταν απλά μια μεθυσμένη ονοματοδοσία κάποιου μπάρμαν. Τη φωνάζουν γιατί θυμίζει ακριβώς αυτό που ονοματίζει: τον ήλιο όταν δύει και χάνεται πίσω από τη θάλασσα.

Δες παρακάτω πως θα μπορέσεις να το φτιάξεις σε μερικά πολύ απλά βήματα. Και να νιώσεις για λίγο Μεξικάνος από την Γκουανταλαχάρα καθώς αράζει στο αθηναϊκό σου μπαλκόνι και ακούς τον θόρυβο από τα αυτοκίνητα.

Υλικά

-20 ml γρεναδίνη

-50 ml τεκίλα λευκή

-Χυμός από ένα πορτοκάλι

-1 φέτα πορτοκάλι (για το γαρνίρισμα)

 

Πάρε τα υλικα, τσέκαρε το βίντεο και ξεκίνα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved