Tips για να φτιάξεις κολασμένα hot-dog στο σπίτι

Θέλουμε να γίνεις ο καλύτερος οικοδεσπότης!

Και ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα καλό hot-dog; Πιστεύω ότι είναι κορυφαίο street food και όταν συνοδεύεται και από πατάτες τηγανητές φτάνει κορυφή. Ωστόσο, ένα κλασικό hot dog είναι εύκολο στην παρασκευή και άρα μία καλή επιλογή για τα bbq στο σπίτι ή για να καλέσεις την παρέα στο σπίτι και να το απολαύσετε με παγωμένη μπίρα. Φτιάξαμε, λοιπόν, μερικές συμβουλές για να το το φτιάξεις ίσως καλύτερα γίνεται στην κουζίνα σου.

5 στέκια για να βρεις τίμιο hot dog

1. Λουκάνικα

Το θεμέλιο ενός υπέροχου hot-dog είναι το ίδιο το λουκάνικο. Το βόειο κρέας, το χοιρινό και το κοτόπουλο είναι δημοφιλείς επιλογές με το διάσημο λουκάνικο Φρανκφούρτης. Το σημαντικό, ωστόσο είναι όταν επιλέγεις λουκάνικο για hot-dog να προτιμάς εκείνα που περιέχουν φυσικά συστατικά και χωρίς τη χρήση τεχνητών χρωστικών, αρωμάτων και συντηρητικών.

2.Ψωμάκια

Ένα καλό ψωμάκι μπορεί να φτιάξει ή να χαλάσει το hot dog σου. Διάλεξε φρέσκα, ψωμάκια που είναι αρκετά «στιβαρά» για να αντέχουν τις επικαλύψεις. Για παράδειγμα, τα μπριός είναι σούπερ επιλογή.

Το «Δίκαννο» Hot Dog αφορούσε πάντα κοιλιόδουλους με μάστερ

3. Εύκολο ψήσιμο

Προθέρμανε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψήστε τα χοτ ντογκ για περίπου 5-7 λεπτά, γυρίζοντάς τα περιστασιακά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Διάβασε και τις οδηγίες της συσκευασίας για να είσαι σίγουρος.

Βράσιμο: Για μια κλασική προσέγγιση, το βράσιμο είναι απλό και αποτελεσματικό. Σε κατσαρόλα με νερό να βράσει, σιγοβράστε τα λουκ5 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν.

Τηγάνισμα: Το τηγάνισμα δίνει στα χοτ ντογκ ένα τραγανό εξωτερικό. Ζεσταίνουμε μια μικρή ποσότητα λαδιού ή βουτύρου σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε τα χοτ ντογκ, γυρίζοντάς τα συχνά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

 

4.Ψήσε τα ψωμάκια

Το ψήσιμο των ψωμιών προσθέτει υφή και αποτρέπει το να μουσκέψουν. Αλείφουμε τα εσωτερικά με λίγο βούτυρο και τα βάζουμε σε σχάρα ή σε τηγάνι για ένα-δύο λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να γίνουν τραγανά.

5.Τoppings

Τα toppings μπορούν να μεταμορφώσουν ένα απλό χοτ-ντογκ σε γκουρμέ γεύμα.

Aπό κέτσαπ, μουστάρδα και ψιλοκομμένα κρεμμύδια που είναι διαχρονικές επιλογές μέχρι τουρσί, φέτες ντομάτας και πιπεριές.

Γίνε πιο δημιουργικός με γαρνιτούρες όπως αβοκάντο, ρόκα, τουρσί jalapeños, sriracha mayo, ή καραμελωμένα κρεμμύδια.

Ισορροπήστε τις γεύσεις σου και συνδύασε τραγανά στοιχεία όπως κρεμμύδια ή τουρσιά με κρεμώδεις επικαλύψεις με τυρί ή αβοκάντο. Ανακάτεψε γλυκά μεπικάντικα καρυκεύματα για να δημιουργήσεις ένα αρμονικό γευστικό προφίλ.

Τέλος σέρβιρε όσο πιο γρήγορα μπορείς!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved