5 στέκια για να βρεις τίμιο hot dog

Κολασμένα νόστιμα.

Ξεχωρίζει για την απλότητά του, αλλά και για την αξεπέραστη γεύση του. Είναι πολλοί οι λόγοι που καθιστούν ένα hot dog ως το κορυφαίο street food. Το παράδοξο είναι πως μπορεί τα βασικά του υλικά να είναι μόλις δύο, όμως η γεύση του είναι τόσο περίπλοκα νόστιμη που για όποιον βρεθεί μπροστά σε μία καντίνα, το καθιστά ακαταμάχητο. Οι εκδοχές ενός hot dog είναι πολλές, από εκείνες τις πολύ απλές μέχρι και τις εστιατορικές. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά από τα δικά μας αγαπημένα στέκια που γευτήκαμε «τίμια» hot dog.

 

 

Johnie Hot Dog

Σίγουρα αν έχεις περάσει από την Πάντειο ξέρεις περί τίνος πρόκειται. Ωστόσο, και εγώ που δεν έχω περάσει από τη Πάντειο ξέρω επίσης καλά περί τίνος πρόκειται. Οι καντίνες του Johnie στην Αθήνα είναι τρεις και το μόνο σίγουρο είναι πως θα βρεις αμέτρητες εκδοχές και παραλλαγές. Κοινώς, δεν μείνεις ανικανοποίητος. Άσε που έχεις τη δυνατότητα για online παραγγελία. Όσο για το τι θα βρεις μπορείς να ξεκινήσει με ένα classic dog με λουκάνικο βραστό Φρανκφούρτης ή ψητό χωριάτικο, καραμελωμένα κρεμμύδια, σάλτσα ντομάτας, λάχανο, καρότο, κέτσαπ, μουστάρδα και μαγιονέζα. Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις ένα berlin bratwurst με λουκάνικο λευκό γερμανικό Bratwurst, καραμελωμένα κρεμμύδια, πατάτες τηγανητές krisspy, βερολινέζικο κέτσαπ με κάρυ, μουστάρδα και μαγιονέζα. Έχει και vegetarian επιλογές.

Λεωφ. Συγγρού 136, Καλλιθέα, τηλ. 210 9246 707

 

 pexels polina tankilevitch 4518655

Hot & Dog

Στη λεωφόρο Μεσογείου και συγκεκριμένα στον αριθμό 80, στους Αμπελόκηπους δηλαδή, υπάρχει ένα γνήσιο street style hot dog με ζουμερό λουκάνικο και λαχταριστά υλικά. Υπάρχουν πολλές προτάσεις και παραλλαγές για να δοκιμάσεις τα κλασικά, αλλά και να δοκιμάσεις και τα καινούργια. Για παράδειγμα, ένα hot dog classic περιέχει λάχανο, καρότο, καραμελωμένο κρεμμύδι, ketchup, μουστάρδα και μαγιονέζα. Από την άλλη, αν θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό μία καλή πρόταση είναι το hot dog mexican με κρεμμύδι, φασόλια κόκκινα, guacamole sauce, hot chili sauce και jalapeno sauce. Ακόμη, θα βρεις και hot club classic με δύο hot dogs κομμένα στην μέση, λάχανο, καρότο, καραμελωμένο κρεμμύδι, ketchup, μαγιονέζα και μουστάρδα. Συνοδεύεται από πατάτες τηγανητές. Δες online τι μπορείς να παραγγείλεις.

Λεωφόρος Μεσογείων 80, Αμπελόκηποι, τηλ. 211 4011397

 5 μαγαζιά για να βγεις στου Ψυρρή

Καντίνα του Βασίλη στη Χαμοστέρνας

Στον Ταύρο θα βρεις την Καντίνα της Χαμοστέρνας, που αν μένεις κάπου εκεί κοντά λογικά θα την έχεις ήδη επισκεφτεί. Ένα από τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης καντίνας είναι η χειροποίητη μαγιονέζα. Επίσης, την τιμητική τους έχουν το βραστό και ψητό λουκάνικο, αλλά και τα φρέσκα ψωμάκια που είναι πάντα ανάλαφρα και αέρινα. Στη μαυροκίτρινη καντίνα δεν είναι λίγοι εκείνοι που πηγαίνουν εκεί μόνο και για τη μαγιονέζα. Επίσης, όποιο λουκάνικο και να επιλέξεις, συνοδεύονται ιδανικά με μια παγωμένη μπίρα.

Χαμοστέρνας 55, Ταύρος, τηλ. 694 257 577

 

 

Food Str.

Στην καρδιά της Αθήνας, στο Μοναστηράκι και συγκεκριμένα στην Καλαμιώτου θα βρεις το Food Str. Μπορεί να το αγαπήσαμε για τα μπέργκερ του όμως οι προτάσεις για hot dog είναι πραγματικά αξιόλογες και λίγο πιο ιδιαίτερες. Για παράδειγμα, το chili dog περιέχει λουκάνικο χοιρινό, μαγιονέζα, καραμελωμένα κρεμμύδια, πίκλες και φρέσκο chili. Μία άλλη ενδιαφέρουσα πρόταση είναι το smoked pork chop dog με καπνιστό χοιρινό, καραμελωμένα κρεμμύδια, πίκλες και μαγιονέζα. Τέλος, μπορείς να δοκιμάσεις το village dog με χοιρινό λουκάνικο, bacon, κρεμμύδι, ντομάτα καρέ αρωματισμένη με δυόσμο και βασιλικό και μαγιονέζα.

Καλαμιώτου 14, Αθήνα, τηλ. 210 3211003

 5 μαγαζιά για να πας πλατεία σήμερα

Ηotdogαδικο

Πιο κλασικό και από τα κλασικά, όμως δεν θα γινόταν να λείψει από τη λίστα. Η συγκεκριμένη καντίνα έχει γίνει πλέον θρυλική ή ακόμη καλύτερα έχει γίνει η θρυλική καντίνα στην πλατεία Μαβίλη. Στο hotdogαδικο, το hot dog σερβίρεται στο παλιομοδίτικο ψωμάκι που όλοι αγαπάμε. Το απλό hot dog περιέχει ζεστό ψωμάκι με ψητό λουκάνικο χωριάτικο ή βραστό λουκάνικο Φρανκφούρτης, λάχανο, καρότο, κρεμμύδι μαγειρεμένο, ketchup, μουστάρδα και μαγιονέζα. Επίσης, αξεπέραστο είναι το hot dog κοτόπουλο special με ζεστό ψωμάκι με 3 κοτομπουκιές, πατάτες τηγανητές, λάχανο, καρότο, κρεμμύδι μαγειρεμένο και sauce.

Μιχαλακοπούλου 47, Αθήνα, τηλ. 2103211003

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved