Είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στη μαγειρική και όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει. Κάνει αυτό που μέχρι μερικά χρόνια πριν φαινόταν ένα άπιαστο όνειρο: Τηγανίζει χωρίς λάδι! Και όπως είναι φυσικό δεν υπάρχει νοικοκυριό σήμερα που να μην έχει ή να μην σκέφτεται να πάρει φριτέζα αέρος. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά της είναι ότι φαίνεται σαν να «τηγανίζει», ενώ δεν το κάνει και το αποτέλεσμα πέρα από νόστιμο είναι και υγιεινό. Και όπως επιβεβαιώνει και πρόσφατη έρευνα, όντως αυτό ισχύει.
Γιατί η Air fryer είναι ιδανική για το σπίτι κάθε εργένη
Σύμφωνα λοιπόν με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Appetite» διαπιστώθηκε ότι το μαγείρεμα με air fryer μείωσε την πρόσληψη θερμίδων κατά 70% και την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών κατά 84% συγκριτικά με τη «κοινή» φριτέζα. Ακόμη, η φριτέζα αέρος διατηρεί καλύτερα τις βιταμίνες και τα μέταλλα στα τρόφιμα.
Παράλληλα οι φριτέζες αέρος μαγειρεύουν το φαγητό πολύ πιο γρήγορα από τους τυπικούς φούρνου. Επίσης, χρησιμοποιώντας ζεστό αέρα μαγειρεύουν ομοιόμορφα το φαγητό από όλες τις πλευρές, με αποτέλεσμα την τέλεια τραγανή και γεύση.
Ακόμη μπορείς να πετύχεις τραγανές υφές χωρίς υπερβολικό λάδι, καθιστώντας το μια πιο υγιεινή εναλλακτική στο βαθύ τηγάνισμα.
Οι φριτέζες τείνουν να είναι πιο αποδοτικές και να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από τους παραδοσιακούς φούρνους.
Επίσης, εξοικονομούν περισσότερο χρόνο και ενέργεια και είναι ιδανικές για να ζεστάνουν πίτσα, κοτόπουλο και άλλα φαγητά που έχουν τραγανή υφή.
H frittata είναι ο εύκολος γαστρονομικός τρόπος για να εντυπωσιάσει ο εργένης
Επιπλέον tips:
Τα αφυδατωμένα λαχανικά είναι πραγματικά νόστιμα. Για παράδειγμα, το μαγείρεμα μανιταριών σε φριτέζα αέρα χωρίς λάδι ή καρυκεύματα τα κάνουν να έχουν μια λεπτή γεύση και υπέροχη υφή. Οπότε μπορείς στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής να εντάξεις και τα λαχανικά σου ψημένα στη φριτέζα αέρος.
Μπορείς να ψήσεις οτιδήποτε θέλεις να είναι τραγανό ακόμη και γκρανόλα.
Ακόμη, αρτοσκευάσματα όπως cheesecake.
Επίσης, μπορείς να ψήνεις σε μικρές παρτίδες.