Γιατί η Air fryer είναι ιδανική για το σπίτι κάθε εργένη

Δεν χρειάζεται καν λάδι και προσέχει τις θερμίδες σου. Το λες και επένδυση. 

Ήρθε για να μείνει και είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Μιλάμε για μια νέα εποχή στη μαγειρική, όπου όλα γίνονται πιο υγιεινά και πιο οικονομικά. Ο λόγος για την φριτέζα αέρος ή αλλιώς Air fryer που σιγά-σιγά μπαίνει σε κάθε κουζίνα και που ειδικά για τους εργένηδες είναι η ιδανική λύση, αφού έχει λιγότερη φασαρία. Αρκεί να αναφέρω για αρχή ότι θα τηγανίζεις πατάτες χωρίς λάδι και θα καις λιγότερο ρεύμα. Πάμε να δούμε περί τίνος πρόκειται ακριβώς.

Πώς τη χρησιμοποιείς 

Για να μη χαθούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες, ας φτάσουμε στο τι ετοιμάζει. Στην ουσία, μας επιτρέπει να «τηγανίσουμε», χρησιμοποιώντας πολύ μικρή ποσότητα λαδιού ή και καθόλου. Και αυτό το πετυχαίνει με τη χρήση καυτού αέρα. Ετοιμάζει, δηλαδή, τηγανητό φαγητό χωρίς να χρειάζεται κάποια λιπαρή ουσία. Για παράδειγμα, μπορείς να φτιάξεις τηγανητά λαχανικά τύπου στικ χωρίς να έχεις βάλει λάδι. Ουσιαστικά, ο θερμαινόμενος αέρας κάνει αυτή τη δουλειά. Επίσης, πέρα από τις θερμίδες που γλιτώνεις, γλιτώνεις και από τις βλαβερές συνέπειες που έχει το τηγάνισμα για την υγεία.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι ότι παρότι η φριτέζα αέρος παραπέμπει μόνο σε τηγανητά, η αλήθεια είναι πως μπορεί να κάνει τα πάντα, μπορεί να ψήσει από κρέας μέχρι πατάτες. Η δημοφιλία της έχει εκτοξευτεί τόσο πολύ, που πλέον κυκλοφορούν δεκάδες συνταγές για φριτέζα αέρος. Έχει ακόμη και ένα ακόμη βασικό πλεονέκτημα.

 

 

Συμφέρει οικονομικά. Βοηθάει στο να κάνεις λιγότερη κατανάλωση του ρεύματος, καθώς σε πρώτη φάση δεν χρειάζεται καν προθέρμανση. Μάλιστα, ενδιαφέρον είναι πως σε πολλές περιπτώσεις καταναλώνει έως και 50% λιγότερο ρεύμα από έναν κοινό φούρνο, επομένως εκτιμάται ότι μειώνει στο μισό το κόστος μαγειρέματος.

Ακόμη, στα πλεονεκτήματα της φριτέζας αέρος είναι η ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας στο καλάθι τηγανίσματος, αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι ότι το φαγητό σου μαγειρεύεται  ομοιόμορφα και αποτελεσματικά. Επίσης, όταν εξετάζουμε τις φριτέζες αέρος σε σχέση με τις φριτέζες λαδιού, η πρώτη είναι πιο eco-friendly: λιγότερο λάδι, λιγότερη απόρριψη λίπους. Tέλος, καθαρίζονται πολύ εύκολα και δεν χρειάζεται κόπος και για αυτό.

Ποιο λάδι πρέπει να χρησιμοποιείς στο τηγάνισμα;

Ένα γενικό συμπέρασμα είναι ότι οι φριτέζες αέρος έχουν δημιουργηθεί με βάση τα ζητούμενα της εποχής μας: υγιεινή διατροφή, μικρότερη κατανάλωση ρεύματος και εξοικονόμηση χρόνου. Αξίζει τον κόπο να ρίξεις μια ματιά στην αγορά για να κάνεις την έρευνά σου και να δεις τελικά τι σε συμφέρει ή όχι. Το κόστος αγοράς του ξεκινούν από τα 60 ευρώ περίπου.

 

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved