Η πίτσα που ψήνεται σε ηφαίστειο δεν κάνει για καντίνες

Δεν ξέρουμε τι θα φας σε περίπτωση έκρηξης, αλλά στη Γουατεμάλα δεν χαμπαριάζουν. 

Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος για να φτιάξεις μία πίτσα; Για μερικούς είναι ο φούρνος από πέτρα, για άλλους είναι το λεπτό ζυμάρι, για εσένα μπορεί να είναι τα λεπτοκομμένα υλικά και τα φρέσκα λαχανικά.

Ποτέ όμως δεν είχαμε ακούσει πως το να φας μία σωστή πίτσα μπορεί τελικά να περιλαμβάνει τόνους από λάβα και ένα ενεργό ηφαίστειο! Αυτό είναι πραγματικά τρομερό…ακόμα δεν μπορούμε να το πιστέψουμε πως κάποιος εκεί έξω στον κόσμο μπορεί να το κάνει αυτό…

 

Η Pizza Pacaya και ο εμπνευστής της, Mario David García Mansilla, έρχεται από την Γουατεμάλα για να μας τρελάνει με την ηφαιστειακή του πίτσα. Ο τύπος κυριολεκτικά μαγειρεύει τις πίτσες του πάνω σε ένα ηφαίστειο.

Το ηφαίστειο Pacaya έχει μετατραπεί σε μία πιτσαρία για λίγους και ο Garcia κάνει τρελές δουλειές μιας και σε κάθε ζεστή γωνίτσα του «μαγαζιού» του μπορεί κάποιος να αράξει και να φάει μία πίτσα χαζεύοντας το ηφαίστειο. Αυτό κι αν είναι τρελή ιδέα έτσι;

 

Το κακό είναι πως εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε ηφαίστειο γιατί μετά από αυτό σίγουρα θα ξεφυτρώνανε γύρω του δεκάδες σουβλατζίδικα…

Δες πως μοιάζει αυτή η παράξενη πιτσαρία: