Μπίρα και Πίτσα: Ένας συνδυασμός που «ομορφαίνει» την αντροπαρέα

Κάποια πράγματα ακόμα και στην γαστρονομία είναι νόμος. 

Μία από τις κορυφαίες αντρικές τηλεοπτικές φιγούρες που έχουν περάσει από τους δέκτες μας, κατά την μακρά περίοδο του βίο της ιδιωτικής τηλεόρασης ήταν ο «Ακάλυπτος» (κατά κόσμον Αντώνης Καφετζόπουλος). Αυτό το πρότυπο ανδρός, σε μια αποστροφή του λόγου του, σε μία από τις δεκάδες (εκατοντάδες τολμώ να πω) ατάκες του που έμελλε να γίνουν αποφθέγματα ζωής, είχε πει μια τεράστια αλήθεια.

«Τρία πράγματα επιθυμώ να έχω στη ζωή μου. Το αμάξι μου γρήγορο, την γυναίκα μου καυτή και την μπύρα μου παγωμένη». Και δεν νομίζω ότι υπάρχει άντρας που να μην πιστεύει πως το παραπάνω είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για όλα τα αρσενικά της εποχής μας.

 

 

Μισή αλήθεια με μία μόνο ένσταση

Το αμάξι σαφώς γρήγορο, η γυναίκα οπωσδήποτε «καυτή» και η μπύρα πάντα παγωμένη. Αλλά τι να την κάνεις την μπίρα μόνη της; Πως να την «κατεβάσεις», αν δεν έχεις δίπλα σου και μια πίτσα. Άλλωστε όλα τα χρόνια της ζωής μας ξέρουμε ότι μία από τις πιο δυνατές σχέσης της ζωής μας (ανεξαρτήτως ηλικίας) είναι η μπίρα με την πίτσα.

Ένας συνδυασμός που μπορεί να «κερδίσει» οποιονδήποτε άλλο και να κάνει την ίδια την ζωή ακόμα πιο όμορφη.

 

Ποιο κρασί ρε μάγκες;

Το τελευταίο διάστημα κάποιες υποτιθέμενες έρευνες (ο Θεός να τις κάνει) παρουσιάζουν το κρασί ως το απόλυτο συνοδευτικό για την πίτσα. Ε, όχι. Δεν θα καταστρέψουμε τον κόσμο. Δεν θα μας κάνετε να ξεχάσουμε όλα όσα ξέρουμε τόσα χρόνια. Όλα όσα μας αρέσουν. Όλα όσα έχουμε ερωτευτεί μέσα από την γαστρονομία.

 

 

ΟΚ, να δεχτούμε το «περί ορέξεως κολοκυθόπιτα», αλλά η πίτσα πάει μόνο με την μπίρα. Τίποτα άλλο. Να κρέμεται το τυρί από το κομμάτι και το στόμα και στο άλλο σου χέρι να έχεις έτοιμο το παγωμένο ποτήρι με τον αφρό που ξεχειλίζει. Γαστρονομική ηδονή. Είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον. Τέλος.

 

Η μπίρα και η πίτσα είναι ακριβώς ό,τι και ο κιμάς για τα μακαρόνια

Ή τα μπιφτέκια για τις πατάτες τις τηγανητές, μέχρι και τα παϊδάκια για τα κάρβουνα. Έτσι και η μπίρα είναι για την πίτσα και η πίτσα για την μπίρα. Γιατί τι πιο ωραίο, από όλα εκείνα τα βράδια που μαζευόμαστε στα σπίτια των κολλητών, παραγγέλνουμε τις πιτσάρες μας και ανοίγουμε τις μπίρες μέχρι να μην μπορούμε να σηκωθούμε από τον καναπέ.

 

 

Ή όταν πηγαίνουμε έξω με συνεργάτες για μια μπίρα μετά τη δουλειά, χρειάζεται μια πιτσούλα για να ολοκληρωθεί σωστά η γαστρονομική διαδικασία. Όπως και στον τελικό του Μουντιάλ

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved