Η ιστορία της πίτσας είναι εξίσου γευστική

Και έχει ρίζες από την αρχαία Ελλάδα.

Ναι, μοιάζει περίεργο, όμως οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να βάζουν πάνω από το ψητό ψωμί ντομάτες, ελιές και κρεμμύδια. Σίγουρα δεν το έλεγες πίτσα, αλλά ήταν μία καλή πρώτη προσπάθεια! 

Γύρω στο 10ο αιώνα στην Νάπολι φτιάχνεται το lagano και η picea. Ουσιαστικά, πρόκειται για στρόγγυλο ζυμάρι καλυμμένο με διάφορα υλικά και ψημένο σε φούρνο και χρειάστηκε να φτάσουμε στον 17ο αιώνα, ώστε να αρχίσει ο κόσμος να χρησιμοποιεί το όνομα «πίτσα» για να δείξουν αυτή που γνωρίζουμε σήμερα.

 Τον 18ο αιώνα εμφανίστηκε η πρώτη πίτσα με ντομάτα: η πίτσα μαργαρίτα το 1889. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε το επεισόδιο από το οποίο πήρε το όνομά της. ο 1889 ο βασιλιάς Ουμπέρτο Α΄ με την βασίλισσα Μαργαρίτα επισκέφτηκαν την Νάπολι. Η βασίλισσα ήταν περίεργη για την πίτσα που δεν είχε ποτέ δοκιμάσει αλλά τόσα πολλά είχε ακούσει για αυτή. Προσκάλεσε λοιπόν στο παλάτι τον διασημότερο παρασκευαστή πίτσας από την Νάπολη, ο οποίος της σέρβιρε μία με μοτσαρέλλα, ντομάτα και βασιλικό. Αυτή η πίτσα ενθουσίασε ιδιαίτερα την βασίλισσα Μαργαρίτα και έτσι της εδώθηκε το όνομα μαργαρίτα προς τιμήν της βασίλισσας.

Αξίζει να δεις και τις φωτογραφίες με τις πιο υπέροχες πίτσες του κόσμου. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved