Η μαεστρία του μπιφτεκιού στο τηγάνι

Καλά τα κάρβουνα, αλλά δεν έχεις πάντα χρόνο να ανάβεις φωτιά.

Παρότι σαν άντρες  θέλουμε τα μπάρμπεκιου να μην σβήνουν ποτέ, αντιλαμβανόμαστε ότι πολλές φορές ο χρόνος αλλά και η κατάσταση δεν βοηθούν. Είναι άλλο να θέλεις να ψήσεις τα κρέατα για φίλους και άλλο να θες να ψήσεις ένα καλό μπιφτέκι για σπιτικό μπέργκερ. Το τηγάνι είναι ο φίλος σου σε αυτή την αποστολή. Αρκεί να φροντίσεις να μην σου βγουν κάρβουνο.

Διάβασε επίσης: Πώς θα κάνεις τα μπιφτέκια στη σχάρα σου πεντανόστιμα.

Αρχικά ο κιμάς

Ξέχνα λίγο τους κεφτέδες της γιαγιάς, καθότι το παραδοσιακό αμερικανικό μπέργκερ έχει μόνο δύο συστατικά: αλάτι και πιπέρι. Μάλιστα οι Αμερικανοί στα δικά τους μπεργκεράδικα, φροντίζουν να προμηθεύονται τον κιμά χωρίς αυτός να έχει περάσει πολλές φορές από τη μηχανή, ώστε την κάθε δαγκωματιά να καταλαβαίνεις το κρέας. Αν τα πλάσεις εσύ ο ίδιος, καλό είναι το μπιφτέκι σου να ξεπερνά σε μέγεθος το ψωμί που θα χρησιμοποιήσεις. Το ψήσιμο θα κάνει το κρέας να στραγγίξει τα υγρά του με αποτέλεσμα να μικρύνει σε μέγεθος. Το παραπάνω δεν είναι must, αλλά αν θες να έχεις και μία ομοιομορφία, σίγουρα θα σου χρησιμεύσει.

Το ψήσιμο στο τηγάνι

Αντικολλητικό τηγάνι το οποίο το βάζεις να «κάψει». Σημαίνει δυνατή φωτιά μέχρι την στιγμή που θα βγάλει από πάνω θέρμη. Ρίξε απειροελάχιστο λάδι στο κέντρο του τηγανιού. Τώρα μπορείς να ρίξεις το μπιφτέκι σου. Ξέχνα τα κουτάλια, τις ξύλινες σπάτουλες και τα αναποδογυρίσματα. Πρέπει να αφήσει το μπιφτέκι να μαγειρευτεί. Όταν θα δεις να αρχίσει περιμετρικά να αλλάζει χρώμα και να εκκρίνει υγρά, μπορείς να το αναποδογυρίσεις με πλαστική σπάτουλα – ναι υπάρχουν. Δεν βάζεις ΠΟΤΕ μεταλλικό αντικείμενο μέσα σε αντικολλητικό τηγάνι. Για medium rare μπιφτέκι, θέλεις περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Το ιδανικό είναι να το κάνεις με κρούστα απ’ έξω και ζουμερό και κοκκινωπό χρώμα μέσα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved