Easy Bake Challenge: Τρεις συντάκτες συναγωνίζονται για την πιο γλυκιά και σπιτική δημιουργία

Εάν υπάρχει κάτι το οποίο μας κάνει να φουσκώνουμε από υπερηφάνεια εδώ στο Ratpack.gr, αυτό είναι η δυνατή σχέση που υπάρχει ανάμεσά μας. 

Γιατί εκτός από το ίδιο γραφείο, μοιραζόμαστε και μία βαθιά φιλία που δεν τελειώνει στο σχόλασμα, αλλά συνεχίζεται εντατικά στην ομαδική συνομιλία που έχουμε δημιουργήσει στο Facebook! Ειδικότερα το τελευταίο διάστημα που εργαζόμαστε από το σπίτι, οι ειδοποιήσεις έχουν πάρει «φωτιά», αφού εκτός από θέματα που αφορούν στο site, φροντίζουμε να κάνουμε ο ένας στον άλλο το απαραίτητο update, που αφορά στην καθημερινότητά μας εν μέσω teleworking.

Με αφορμή ένα από αυτά τα update, λοιπόν, ξεκίνησε το Easy Bake Challenge και πιο συγκεκριμένα, όταν ο Χρήστος μας αποκάλυψε πως άφησε την... καριέρα του στο gaming για να αφιερώσει τον ελεύθερο χρόνο του στη ζαχαροπλαστική! Μας το αποκάλυψε στέλνοντας με τιμή και δόξα μία selfie με εκείνον να καταβροχθίζει ένα από τα αφράτα muffins που είχε φτιάξει.

Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ, αποφασίσαμε να εμπνευστούμε από την ιδέα του, να τεστάρουμε τις ικανότητές μας στην κουζίνα και να αναμετρηθούμε σε έναν άτυπο διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής. Αφού θα προμηθευόταν ο καθένας μας από ένα διαφορετικό μείγμα Easy Bake των Μύλων Αγίου Γεωργίου, θα έδινε τον καλύτερο του εαυτό και το ίδιο βράδυ θα μοιραζόμασταν στην κοινή συνομιλία τα αποτελέσματα.

Όπως θα διαπιστώσεις από το κείμενο που ακολουθεί, τελικά βγήκαμε και οι τρεις κερδισμένοι, αφού όχι μόνο περάσαμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας, αλλά ανακαλύψαμε τους σπιτικούς τρόπους που μας επιτρέπουν να απολαμβάνουμε πολύ περισσότερο!

Ο Κώστας επιμένει παραδοσιακά με λουκουμάδες μέλι και κανέλα

Βάλε μπροστά μου ένα μπολ με αφράτους λουκουμάδες και δίπλα, ένα κομμάτι από την καλύτερη black forest που υπάρχει στον κόσμο, είναι βέβαιο πως θα διαλέξω δίχως δεύτερη σκέψη τους λουκουμάδες. Αυτός είναι και ο λόγος που μόλις είδα στο ράφι το μείγμα Easy Bake για Λουκουμάδες των Μύλων Αγίου Γεωργίου χωρίς φοινικέλαιο, ήξερα πως η επιλογή για μένα ήταν μονόδρομος. Για να πραγματοποιήσεις και εσύ τη συνταγή, χρειάζεται να έχεις στον πάγκο σου τα εξής υλικά:

  • 300 γραμ. μείγμα Easy Bake για Λουκουμάδες των Μύλων Αγίου Γεωργίου
  • 250 γρ. Νερό
  • Φακελάκι μαγιάς (περιέχεται στην συσκευασία Easy Bake)
  • Σπορέλαιο
  • Μέλι
  • Κανέλα

Θα ξεκινήσεις αναμειγνύοντας σε ένα μπολ το μείγμα Easy Bake για Λουκουμάδες των Μύλων Αγίου Γεωργίου, με το νερό και τη μαγιά, έως ότου γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Έπειτα, θα ανακατέψεις καλά το μείγμα, θα το σκεπάσεις και θα περιμένεις περίπου μία ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης. Θα βάλεις σε ένα τηγάνι λίγο σπορέλαιο και μόλις ζεσταθεί αρκετά, θα ρίχνεις μικρές κουταλιές από τη ζύμη. Όταν οι λουκουμάδες σου αρχίσουν να ροδίζουν, θα τους αφαιρείς και θα τους τοποθετείς σε ένα πιάτο που θα έχεις «ντύσει» με χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφήσει το περιττό σπορέλαιο. Όταν η ζύμη τελειώσει, θα βάλεις τους λουκουμάδες σε ένα μπολ και θα τους γαρνίρεις με μέλι και κανέλα.

louk

 

O αθεράπευτα chocaholic Στέλιος επέλεξε brownies με γλάσο σοκολάτας

Όσοι με γνωρίζουν καλά, ξέρουν πως δύο είναι τα μεγάλα πάθη της ζωής μου, η μουσική και η σοκολάτα. Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν έχει περάσει μέρα που να μην ενδώσω και στα δύο! Οπότε, αμέσως μόλις αποφασίστηκε το Easy Bake Challenge, η λέξη «brownies» ήταν αυτόματα η πρώτη που μου ήρθε στο μυαλό και όντως, με το μείγμα Easy Bake για Brownies των Μύλων Αγίου Γεωργίου, η διαδικασία ήταν πολύ πιο εύκολη από όσο περίμενα. Προφανώς στην προτείνω ανεπιφύλακτα, απλώς επιβεβαίωσε πρώτα πως δεν σου λείπει κάποιο από παρακάτω υλικά:

Σε ένα μεγάλο μπολ θα ανακατέψεις το μείγμα Easy Bake Brownies των Μύλων Αγίου Γεωργίου με το νερό, το σπορέλαιο και το αυγό. Θα ανακατέψεις καλά μέχρι το μείγμα σου να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, θα βουτυρώσεις τις επιφάνειες ενός ταψιού, θα περιχύσεις και θα απλώσεις ομοιόμορφα το μείγμα, ώστε να καλύψει ολόκληρο το ταψί. Θα προθερμάνεις τον φούρνο σου στους 160°C στην ένδειξη «αέρας» και θα ψήσεις το brownies για 25 λεπτά.

Όσο θα έχεις το brownies στον φούρνο, θα προετοιμάσεις το γλάσο σοκολάτας, ανακατεύοντας σε μία κατσαρόλα τοποθετημένη σε χαμηλή φωτιά, τη σοκολάτα, το μέλι και το βούτυρο, μέχρι να λιώσουν. Τέλος, θα αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και θα περιμένεις μέχρι το γλάσο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, για να το απλώσεις πάνω από το brownies.

 

soko

 

Ο Χρήστος συνοδεύει το οκτάωρο με muffins με μύρτιλλα και λεμόνι

Ομολογώ πως τις ημέρες που εργαζόμαστε από το σπίτι, γίνομαι λίγο πιο επιρρεπής στο τσιμπολόγημα. Ακριβώς για αυτό, σκέφτηκα πως ένα σπιτικό και γευστικό σνακ φτιαγμένο από τα χεράκια μου, θα ήταν μία καλή λύση για τις επίμονες λιγούρες. Έτσι, δεν άργησα να ανακαλύψω το μείγμα Easy Bake για Muffins των Μύλων Αγίου Γεωργίου, το οποίο μου έδωσε έμπνευση να δημιουργήσω έναν πρωτότυπο συνδυασμό, που έκανε ακόμη πιο απολαυστικό το οκτάωρο του teleworking! Εάν θέλεις να το δοκιμάσεις, θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

  • 500 γραμ. μείγμα Easy Bake για Muffins των Μύλων Αγίου Γεωργίου
  • 200 γραμ. Νερό
  • 150 γραμ. Σπορέλαιο
  • 1 αυγό
  • 150 γραμ. μύρτιλλα ή βατόμουρα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή, ρίχνοντας σε ένα μεγάλο μπολ το μείγμα Easy Bake για Muffins των Μύλων Αγίου Γεωργίου, με το νερό, το σπορέλαιο, το αυγό και θα τα ανακατέψεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, θα προσθέσεις στο ίδιο μείγμα τα μύρτιλλα (ή τα βατόμουρα), το ξύσμα λεμονιού και θα ανακατέψεις το μείγμα με μία σπάτουλα ή ένα κουτάλι. Στη συνέχεια, θα μοιράσεις το μείγμα σε φορμάκια ή θήκες για muffins, γεμίζοντας μόνο τα 2/3 της θήκης. Θα προθερμάνεις τον φούρνο σου στους 190°C και θα ψήσεις τα muffins για 17 λεπτά. Όταν τα ξεφουρνίσεις, θα περιμένεις λίγα λεπτά να κρυώσουν για να τα απολαύσεις!

Μην ξεχνάς πως οι παραπάνω προτάσεις, σκοπό έχουν να σε εμπνεύσουν για να ξεδιπλώσεις και εσύ το ταλέντο και τη δημιουργικότητα σου στην κουζίνα. Με άλλα λόγια, μην περιοριστείς στα υλικά που αναγράφουν οι συνταγές, αλλά κάνε δικές σου προσθήκες και αφαιρέσεις, που θα κάνουν το αποτέλεσμα να ταιριάζει ακόμη περισσότερο στα γούστα σου!

#myloiagiougeorgiou #easybake #syntages #recipes #food #recipeoftheday #foodie #instafood #foodlover #baking #tasty #realfood #loukoumades #brownies #muffins



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved