Στις κινέζικες καντίνες το ψήσιμο δεν σταμάτησε ποτέ

Το «βρόμικο» της Ταϊπέι μέσα από ένα μοναδικό φωτογραφικό αφιέρωμα.

Δεν έχω πάει ποτέ στην Ταιβάν ή στην Κίνα, αλλά κάποια στιγμή που συζητούσα με έναν συνάδελφο που είχε γυρίσει σχεδόν όλη την Ασία, έκανε ειδική αναφορά στις καντίνες με φαγητό. Οι φωτιές, τα τηγάνια, οι κατσαρόλες και γενικά το ψήσιμο, δεν σταματάει ποτέ. Κρατάει όλη τη νύχτα τόσο για εκείνους που βρίσκονται κοντά στα μεγάλα κέντρα αγορών, όσο και για εκείνους που είτε σχολάνε τα ξημερώματα από την δουλειά τους (σ.σ.: ναι, στην Κίνα συμβαίνει και αυτό), είτε θέλουν ένα δυνατό πιάτο νωρίς το πρωί.

Στην περίπτωση της Ταϊπέι, την πρωτεύουσα της Ταιβάν, κάτι τέτοιο είναι κουλτούρα. Οι οικογένειες έχουν το πόστο με το φαγητό,  κυριολεκτικά σαν δεύτερο σπίτι τους δίνοντας εκατοντάδες μερίδες φαγητού καθημερινά. Οι φωτογράφοι Iain Shaw και Badr Benjelloun, δίνουν μία ενδότερη ματιά από την αγορά της Ταϊπέι και τους ιδιοκτήτες των πόστων φαγητού, με τις κουζίνες να μην σταματούν αν λειτουργούν ποτέ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved