Η αλήθεια είναι ότι καμία γυναίκα δεν είπε όχι σε «βρώμικο» από καντίνα

Μία γυναίκα σου θυμίζει πως δεν τις βγάζουν όλες με σαλάτα.

Για κάποιο λόγο έχει επικρατήσει η πεποίθηση, ότι το φαγητό είναι δείγμα ανδρισμού και όσο περισσότερο τρως, τόσο πιο αλήτης και κιμπάρης είσαι! Η αλήθεια είναι ότι το ξεκοκάλισμα παιδακίων ή το καταβρόχθισμα βρώμικου, όλων των ειδών δε βάζουμε ταμπέλες εμείς, είναι κυρίως ανδρικό προνόμιο, ή έτσι έστω έχει επικρατήσει.

Ήρθε η ώρα όμως να σου τα γυρίσω όλα τούμπα, και να σου πω ότι δεν είσαι μόνος σου στο ταξίδι της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων γιατί υπάρχουμε κι εμείς εδώ πέρα. Ναι, μπορεί να κάνουμε μονίμως δίαιτα και να τρεφόμαστε με τα ελάχιστα, ενώ από μέσα μας κλαίμε, αλλά την κατάλληλη και κρίσιμη στιγμή μπορούμε να «γονατίσουμε» ένα βρώμικο γιγάντιων διαστάσεων γιατί πολύ απλά… πεινάσαμε!

giphy 1

Ναι, ξέρω τι σκέφτεσαι: «Άσε μας ρε γατάκι που νομίζεις ότι θα με ξεγελάσεις και θα μου πλασάρεις για γουρουνιά την μία μπουκίτσα που τρως πάνω πάνω στο ψωμάκι». Κι όμως φίλε μου, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Κάθε γυναίκα, δεν κρύβει μέσα της μόνο μία βασίλισσα ή μία νεράιδα ή μία μαχήτρια ή μία ηρωίδα. Κρύβει και μία απίστευτη σαβούρα, η οποία σε περιόδους έξαρσης, μπορεί να φάει και σένα τον ίδιο.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι εμείς τα κορίτσια κάνουμε αρκετά συχνά emotional eating, τουτέστιν, τρώμε ανάλογα με την ψυχολογία μας. Όταν λοιπόν εσύ μας στενοχωρείς ή μας κάνεις τον δύσκολο, αναγκαστικά θα βγούμε με τα girlfriends, θα πιούμε και τελικά θα καταλήξουμε σε κάποια καντίνα, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να έρθουμε στα συγκαλά μας. Θέλεις ακόμη μία αλήθεια; Εμείς τα κορίτσια τη γουρουνιά την απολαμβάνουμε περισσότερο γιατί ξέρουμε ότι θα αργήσουμε να την ξανακάνουμε. Όσο εσύ λοιπόν ψιλοαδιαφορείς για τις λαχταριστές τηγανιτές πατάτες που κατακλύζουν το ψωμάκι σου, τις μπουκίτσες κοτόπουλου και τα ρυάκια μαγιονέζας ικανά να σου φράξουν όλες ανεξαιρέτως τις αρτηρίες της καρδιάς, εμείς ζούμε την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία, γιατί ίσως και να είναι –για τον μήνα τουλάχιστον-.

Γι΄ αυτό λοιπόν, την επόμενη φορά που θα μας προκαλέσεις να παραστρατήσουμε, σκέψου μόνο σε τι φάση της ζωής μας βρισκόμαστε, και θα τις πάρεις τις απαντήσεις σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved