Γιατί οι τηγανητές πατάτες δεν είναι νόστιμες όταν κρυώνουν

Γι’ αυτό θέλουμε να τις τρώμε μόνο ζεστές.

Λατρεύετε τις πατάτες και ιδιαίτερα τις τηγανητές; Αν ναι έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί όταν είναι ζεστές τις τρώμε όλες και όταν κρυώνουν δεν είναι τόσο νόστιμες; Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό;

Οι πατάτες αποτελούνται ως επί το πλείστον από άμυλο, το οποίο είναι πολυμερής υδατάνθρακας. Όταν μαγειρεύουμε τις πατάτες, το άμυλο διογκώνεται με το νερό.

Το εσωτερικό της τηγανιτής πατάτας φουσκώνει και μετατρέπεται σε αφράτο και νόστιμο αντικείμενο γευστικού πόθου.

Πώς να κάνεις τις τηγανητές πατάτες σου τραγανές.

 

Παράλληλα, οι διαδικασίες της καραμελοποίησης και της αντίδρασης Maillard δίνουν στο εξωτερικό της τη χρυσαφένια, τραγανή υφή που όλοι αγαπάμε. 

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις γιατί δεν μας αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες κρύες: