Θα μοιραζόσουν ποτέ το τραπέζι και το φαγητό σου με μία άγνωστη;

Μία νέα υπηρεσία dating θέλει να κάνεις ακριβώς αυτό.

Μέχρι στιγμής έχουμε δει ένα σωρό dating υπηρεσίες. Με γνωριμίες από εφαρμογές για το smartphone. Με γνωριμίες σε μπαρ. Σε ταξίδια αναψυχής και σε διαγωνισμούς στην τηλεόραση.

Να λοιπόν που έσκασε μύτη και μία νέα υπηρεσία που σε στέλνει κατευθείαν για φαγητό. Απλά στην προκειμένη περίπτωση, με μία τελείως άγνωστη.

 

food

 

Όπα, για ξαναπές το αυτό…

Ναι με μία άγνωστη. Σαν πρώτη σκέψη σου έρχεται και λίγο στο μυαλό το επεισόδιο Hang the DJ από το Black Mirror, παραδέξου το.

Το OpenTable θα χρησιμοποιήσει 30 διαφορετικά εστιατόρια στην Βιρτζίνια, όπου θα φέρει τους αγνώστους στο ίδιο τραπέζι αφήνοντας τους όση ώρα θέλουν χωρίς περιορισμούς. Στην συνέχεια το κάθε άτομο θα δηλώνει ένα rating -κρυφό βέβαια- και βάση των βαθμολογιών που θα λαμβάνει ο καθένας, είτε θα δέχεται πιο πολλές «αιτήσεις» για ραντεβού, είτε δεν θα βγαίνουν μαζί του ούτε για τσίχλες από το περίπτερο.

Φυσικά καταλαβαίνει κανείς, ότι το παν στο φαγητό είναι να κάνεις τον άλλο να νιώθει άνετα. Αν ωστόσο μας έβαζαν καμία τύπισσα απέναντι που να δυσκολεύεται να φάει το παϊδάκι με τα χέρια (τα έχουμε αποθεώσει τα ακομπλεξάριστα κορίτσια που αρπάζουν το παϊδάκι με τα χέρια) ή να ξινίζει τα μούτρα της όποτε κάποιος πιάνει το μπέργκερ, δεν θα το έλεγες και βολικό.

Image result for hang the dj black mirror

 

Βγάζει νόημα αυτό το πράγμα

Όσο και αν το φαγητό είναι ιεροτελεστία και σου δίνεται η ευκολία να το απολαύσεις, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι η διαδικασία και μόνο, σε βοηθάει να γνωρίσεις καλύτερα τον άλλο. Ο συγχωρεμένος Anthony Bourdain έλεγε. «Βλέποντας κάποιον να τρώει, μπορείς να καταλάβεις πράγματα για εκείνον. Αν τρώει βιαστικά, αν κάνει πολλούς μορφασμούς την ώρα που πίνει, αν κοιτάζει αλλού κάθε φορά που του ανοίγεις μία συζήτηση. Το γεγονός ότι βρίσκεσαι απέναντι από τον άλλο σου δίνει την ευκαιρία να τον μελετήσεις».

Και δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ακούμε να δουλεύει η γλώσσα του σώματος. Απεναντίας, πολλές φορές καταλαβαίνεις από αυτή πολλά περισσότερα απ’ ότι θα καταλάβαινες με τα λόγια.

Με λίγα λόγια φυλάξου Tinder. Κανείς δεν λέει όχι στο φαγητό και ειδικά αν μετά ακολουθήσει σεξάκι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved