Γι' αυτά τα 10 αυτοκίνητα λέμε «ευχαριστούμε 2016»

Μπορεί να μην τα οδηγήσαμε, αλλά νιώθουμε και ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ.

Ναι, έχουν βγει τόσα αμάξια που πλέον δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις, τόσα πλέον που αναρωτιέσαι τι καινούργιο υπάρχει να δούμε, πέραν των ιπτάμενων αυτοκινήτων που κάποια στιγμή θα βγουν. Κι όμως, ακόμα και σε αυτό το σημείο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν τον τρόπο τους να παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις των ανθρώπων, παρά τους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Κι επειδή το ρετρό (παρα)πουλάει οι εταιρίες ανέστησαν παλιά μοντέλα και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που περίμεναν.

Έτσι λοιπόν κάνουν παρέλαση μπροστά σου, Bugatti, Jaguar, McLaren, Aston Martin και όλα εκείνα τα coupe, classic και καμπριολέ, τα οποία είτε λόγω ταχύτητας, είτε λόγω hot design εκστασίασαν τον κόσμο το 2016.

1. Aston Martin DB11

db

Καλή και η νέα Vanquish, ωστόσο μπροστά στην DB11 ακόμα δεν μπορεί να σταθεί. Η αγγλική αυτοκινητοβιομηχανία συνέχισε στο πνεύμα των προηγούμενων αμαξιών της σειράς - αυτοκίνητα για γρήγορους τζέντλεμαν- με τον τούρμπο κινητήρα V12, 5.2 λίτρων και 600 ίππων να είναι υπόσχεται σπουδαίες βόλτες. Δεν εντυπωσιάστηκες ε; Α, πιάνει τελική στα 320 km/h και κάνει τα 0-100 km/h σε 4 δεύτερα. Κομπλέ;

2. Bentley Mulsane Speed

2015 Bentley Mulsanne Speed Pictures

Bentley θα πει πολυτέλεια, αλλά αυτό το αμάξι είναι πολλά παραπάνω. Βασισμένο στη super classic Mulsanne του 1980, η βρετανική εταιρία την έφερε πίσω στη ζωή το 2010, και φέτος της έδωσε ακόμα πιο ταχύ τόνο. Με κινητήρα V8, 6.75 λίτρων και 530 ίππων απολαμβάνεις γρήγορες βόλτες μέσα στο πολυτελές, δερμάτινο σαλόνι, και πιάνεις τα 100km/h σε μόλις 4.8 δεύτερα.

3. BMW Σειρά 7

BMW M760Li

Οι Βαυαροί ήθελαν να βγάλουν ένα αυτοκίνητο που να το κοιτάς και να φωνάζει «κυριαρχία». Και αυτό έκαναν. Η νέα BMW M760Li έδωσε μία άλλη διάσταση στην BMW Σειρά 7, η οποία συνδυάζει κύρος και δύναμη. Με νέο βενζινοκινητήρα M Performance TwinPower Turbo, V12 και 6.600 cc, και επιτάχυνση από 0-100 km/h σε 3,9 δευτερόλεπτα δαμάζεις την άσφαλτο με άλλο αέρα.

4. Bugatti Chiron

Bugatti Chiron

Bugatti ακούς και είσαι σίγουρος ότι θα είναι καλό. Βέβαια το να ξεπεραστεί η επιτυχία της Veyron - του απόλυτου hyper car όπως έχουμε ξαναγράψει - ήταν ένα εγχείρημα που έμοιαζε και ήταν δύσκολο. Ο απόγονός του ωστόσο, που μοιάζει αρκετά με τον προκάτοχο, δεν θέλει και πολύ για να σε εντυπωσιάσει. Το γεγονός ότι κοστίζει γύρω στα 1.9 εκατομμύρια λίρες (περίπου 2.2 εκατομμύρια ευρώ) σε προϊδεάζουν ότι κάτι καλό έχει γίνει. Με 1479 ίππους, φτάνει τα 100 km/h μόλις σε 2.5 δευτερόλεπτα ενώ τερματίζει στα 420 km/h! Καλό;

5. Ferrari J50

ferrari j50 1

Για το νέο μοντέλο της Ferrari, αφιερωμένο ειδικά για τα 50 χρόνια συνεργασίας με την Ιαπωνία, σας έχουμε ξαναγράψει. Ένα αμάξι το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να ξεχωρίζει ένας οδηγός Ferrari ανάμεσα σε άλλες... κοινές Ferrari!

6. Ford Mustang Ecoboost

Ford Mustang Ecoboost

Εμπνευσμένο από το την πρώτη Mustang, η τελευταία έκδοση που κυκλοφόρησε η Ford είναι ένα πραγματικά γρήγορο coupe, το οποίο ωστόσο δεν αναζητά συγκρίσεις με άλλα αμάξια, αλλά θέλει να τρέξει ελεύθερο, σε δρόμους μοναχικούς. Ναι, ο κινητήρας V8 προσφέρει μεν ακόμα αυτό τον σέξι ήχο που γεννάται μέσα από τις γκαζιές, ωστόσο ο συνδυασμός με το Ecoboost είναι σίγουρα ένα μεγάλο μείον για το θρυλικό αμερικάνικο αμάξι.

7. Jaguar XKSS

Jaguar XKSS

Η Aston Martin εντυπωσίασε με την DB11, η Jaguar ωστόσο δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Η έτερη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία έφερε ξανά στη ζωή έναν κοιμώμενο γίγαντα, την κλασική Jaguar XKSS του 1957, η οποία ανακοινώθηκε φέτος ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017, και έχει ήδη προκαλέσει χαμό στο άκουσμά της. Αναμφίβολα πρόκειται για το πιο όμορφο αμάξι που δημιούργησε ποτέ η Jaguar και με 1 εκατομμύριο λίρες μπορεί να γίνει δικό σου.

8. Maserati Levante

Maserati Levante

Sexy cars χωρίς Maserati γίνεται; Η Levante είναι ένα αμάξι που χορταίνει το μάτι σου μόνο και μόνο που τη χαζεύεις. Μηχανολογικά προσπάθησε να κινηθεί στα χνάρια της Ferrari, με τουρμποκινητήρα V6, τετρακίνητο που φτάνει μέχρι και τους 424 ίππους. Εκτός από το έξω, οι δημιουργοί της φρόντισαν και το εσωτερικό του αμαξώματος να αποτελεί πρόκληση, με τα μεταξένια καθίσματα να προσθέτουν έξτρα κύρος και μεγαλείο.

9. Mazda MX-5

Mazda MX 5

Αν είσαι φαν των καμπριολέ, ένα αμάξι σου έρχεται στο μυαλό, μην γελιόμαστε. Η θρυλική και αλήτικη MX-5 είναι ξανά εδώ με νέα ονομασία (MX-5 Miata) με τρεις σέξι εκδόσεις να διαλέξεις - Sport, Club και Grand Touring. Το αυτοκίνητο-σταθμός για τα «ανοιχτά» αμάξια είναι με βεβαιότητα η απόλυτη οδηγική απόλαυση με λίγα - σχετικά - χρήματα (22.000 ευρώ).

10. McLaren 540C

McLaren 540C

Όχι, δεν την ξεχάσαμε, την αφήσαμε επίτηδες τελευταία. Τι καλύτερο άλλωστε απ' το να κλείσεις το κείμενό σου με δυνατό συναίσθημα. Διότι η McLaren αυτό ακριβώς είναι. Συναίσθημα (και τρέλα ταυτόχρονα). Με design που σε σκλαβώνει, η 540C μπορεί να μην είναι το πιο γρήγορο της λίστας (0-100 km/h σε 3.5 δευτερόλεπτα, 533 ίππους) ωστόσο είναι σίγουρα το πιο ερωτεύσιμο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved