Πιο συλλεκτική από την Ferrari J50 πεθαίνεις

Λίγες περισσότερες από τα δάχτυλα του ενός χεριού. 

Όταν ακούς τη λέξη Ferrari δύο πράγματα σου έρχονται στο μυαλό. Ταχύτητα και πολυτέλεια. Από τα λίγα αυτοκίνητα στον κόσμο που όταν περνάει πλάι σου ανατριχιάζεις και τηρείς ενός λεπτού σιγή προκειμένου να απολαύσεις τα δευτερόλεπτα της εγγύτητας.

Η ιταλική μάρκα δεν είναι για τους πολλούς καθώς φτηνή δεντηνελές. Ωστόσο, ακόμα και οι οικονομικά εύρωστοι, έχουν τα δικά τους προβλήματα, μη νομίζετε. Το πιο χαρακτηριστικό; Αν έχουν μια... συνηθισμένη Ferrari, επιζητούν να αγοράσουν μία που δεν θα πολυπαίζει στην πιάτσα. Με γνώμονα αυτό το δυσεπίλυτο first world problem, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία προχώρησε αθόρυβα στην παραγωγή ενός νέου μοντέλου που θα το κοιτάς και θα σου σηκώνεται η τρίχα. Συλλεκτικότατη καθώς αυτή τη φορά βγήκαν στην παραγωγή μόνο δέκα από δαύτο.

810 3

Πρόκειται για τη νέα J50, τη Ferrari που πήρε το όνομά της από τα 50 χρόνια συνεργασίας της εταιρείας με την Ιαπωνία κι αναμένεται να εξαφανιστεί πριν καν κυκλοφορήσει. 

Επηρεασμένη από την αλήτικη 488 Spider, η J50 πέραν των κλασικών απαιτήσεων -ασφάλειας, μηχανολογικών και κυρίως γκαζιών- ξεχωρίζει ιδιαίτερα για την ομορφιά της. Η κάμπριο έκδοσή της σε συνδυασμό με το «καυτό» εσωτερικό του αμαξιού -τα δερμάτινα καθίσματα, τα οποία είναι ψηλά τοποθετημένα σε σχέση με το  ύψος του καπό- δίνουν μία έξτρα αναζωογόνηση στον ίδιο τον οδηγό.

810 1

Όσον αφορά τα μηχανολογικά, όπως είπαμε είναι πανομοιότυπη με την 488 Spider (3.9 λίτρα, twin-turbo V8), με έξτρα 20 ίππους που φτάνει τη συνολική ιπποδύναμη στους 681 και υπόσχεται ακόμα πιο γρήγορες βόλτες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved