Πόσο πιο μοναδική μπορεί να γίνει μια Pagani Huayra;

Πάρα πολύ σύμφωνα με τη μία και μοναδική Dinamica Evo Roadster

Θυμάστε την εντυπωσιακή Codalunga της Pagani; Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει αυτή τη σμιλεμένη από την αεροδυναμική και την αισθητική της δεκαετίας του ‘70 σιλουέτα που κάνει κάθε άλλο hypercar να μοιάζει αδιάφορο, αν όχι άσχημο δίπλα της. Η δαιμόνια ομάδα που έχει την ευθύνη για αυτό το πολύ γρήγορο γλυπτό σε τέσσερις τροχούς, ξαναχτυπά και αυτή τη φορά είναι μια διαφορετική Huayra Roadster.

Θαυμάστε εδώ την Pagani Codalunga

H Grandi Complicazioni είναι το τμήμα της Pagani που αναλαμβάνει να φτιάξει τις πιο μοναδικές δημιουργίες με βάση τα εξωτικά μοντέλα της εταιρείας και να τα κάνει ακόμα πιο εξωτικά για τους πολύ απαιτητικούς πελάτες, κάτι σαν την AMG για τη Mercedes, αλλά στο πιο πιο ακραίο. Μετά την επίδειξη δύναμης που έκαναν με την Codalunga, που στην υπέροχα μουσική και ποιητική γλώσσα που είναι τα ιταλικά σημαίνει απλά μακριά ουρά, ήρθε η ώρα για μια ελάχιστα πιο προσγειωμένη δημιουργία. 

 

 

Η Dinamica Evo βασίζεται στην Huayra Roadster και παρά τις ομοιότητες με την «απλή» Huayra, είναι εντελώς μοναδική. Σύμφωνα με την ίδια την Pagani είναι μια άσκηση καινοτομίας, σαν ένα παράθυρο στο μέλλον της Pagani στα μοντέλα που πρόκειται να δούμε στο άμεσο μέλλον από τους Ιταλούς. Το μπορντό χρώμα μπορεί να θεωρείται βαρετό, αλλά στην προκειμένη περίπτωση έχει υποστεί μια ειδική κατεργασία που το κάνει πιο βαθύ και μαγνητίζει το βλέμμα. Πορτοκαλί, άσπρες και πράσινες λεπτομέρειες υπογραμμίζουν το καπό και τα αεροδυναμικά της βοηθήματα, με το μοτίβο αυτό να επαναλαμβάνεται και στο εσωτερικό της. 

 

 

Για τις επιδόσεις της δεν έγιναν ανακοινώσεις, ούτε αν έχει αλλαγές στο setup σε σχέση με την απλή Huayra, αλλά από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι έχει το ίδιο setup με την BC Roadster με τον εξάλιτρο V12 της AMG με τα δύο τούρμπο να αποδίδει 800 άλογα πάντα και μόνο στους πίσω τροχούς. Όλα αυτά ενώ σταματάει τη ζυγαριά στα 1250 κιλά, όσο ένα σύγχρονο φορτωμένο αυτοκίνητο πόλης δηλαδή, κάτι που ίσως και να υπονοεί τις εξωπραγματικές της επιδόσεις.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved