O Valentino Rossi πήρε το καλύτερο δώρο συνταξιοδότησης

Η Yamaha θέλησε να τον ευχαριστήσει για τη μακρόχρονη συνεργασία τους με μία πάρα πολύ special R1.

Πώς μπορείς να ευχαριστήσεις κάποιον άνθρωπο που έχει καταφέρει τα πάντα στη ζωή του και το όνομά του έχει γίνει θρύλος και συνώνυμο του αθλήματος στο οποίο αρίστευσε; Τα δώρα «αποστρατείας» πάντα έχουν μια γλυκόπικρη επίγευση. Γιατί δεν συνοδεύονται από ευχές για το μέλλον, αλλά μόνο από την υπενθύμιση για όλα όσα έγιναν. Ένα δώρο που σηματοδοτεί το τέλος και όχι την αρχή κάτι πολύ μεγάλου και το μόνο που μένει είναι η συνειδητοποίηση ότι όλα κάποτε τελειώνουν. 

 

 

Τελειώνει ακόμα και η καριέρα του Valentino Rossi στα MotoGP πάνω που είχαμε σχεδόν πιστέψει ότι θα τρέχει για πάντα. 26 ολόκληρα χρόνια συμμετοχής στα παγκόσμια πρωταθλήματα μοτοσικλέτας, 9 από αυτά με τον τίτλο του πρωταθλητή κι ας μην πρόδωσε ποτέ το αγαπημένο του «46» για να βάλει τον δαφνοστεφανομένο «Άσσο» στο fairing. Αντί για μια αναμνηστική πλακέτα που θα του θύμιζε ότι έχει κρεμάσει για πάντα το κράνος και τα γάντια του, η Yamaha διάλεξε ένα λίγο διαφορετικό τρόπο για να τον ευχαριστήσει.

 

 

Σε μια προσπάθεια να συμπυκνώσουν τις ευχαριστίες τους οι Ιάπωνες για τα 16 χρόνια συνεργασίας, του έκαναν δώρο μια μοναδική μοτοσικλέτα που λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ του αγωνιστικού παρελθόντος και της δίτροχης ζωής που τώρα ξεκινάει εκτός πίστας. Πρόκειται για μια μοναδική R1 που προφανώς φόρτωσαν με κάθε διαθέσιμο εξοπλισμό που θα την καθιστά ένας σχεδόν αγωνιστικό υπερόπλο, αλλά δεν περιορίστηκαν εκεί. 

Πολλά από τα εξαρτήματα που τοποθετήθηκαν προέρχονται απευθείας από την R1 που κέρδισε το φετινό πρωτάθλημα WSBK. Τα εξωτερικά τμήματα του fairing βάφτηκαν στα χρώματα της μηχανής με την οποία έτρεξε ο Vale στην τελευταία του χρονιά στα MotoGP. Ουσιαστικά είναι ένα ιδανικό μίγμα μιας R1 που μπορεί να αγοράσει οποιοσδήποτε και των αγωνιστικών μοτοσικλετών της εταιρείας. 

 

 

Από όλα τα καλούδια με τα οποία είναι φορτωμένη και μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες και στο βίντεο, ξεχωρίσαμε το πιο συμβολικό. Η οθόνη TFT ευχαριστεί τον Rossi στα ιταλικά κάθε φορά που θα βάζει μπρος το τετρακύλινδρο θηρίο των 200+ ίππων. Ίσως έτσι μαζέψει όσες ευχαριστίες του αξίζουν.   

Τη μοναδική αυτή μηχανή την παρέλαβε ο ίδιος ο Valentino Rossi από το αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας σε μια ειδική τελετή στο περιθώριο της έκθεσης μοτοσικλέτας EICMA που διοργανώνεται αυτές τις μέρες στην Ιταλία. Ήταν μια πολύ σπάνια εμφάνιση του Rossi ο οποίος αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι δημοσιοσχεσίτικες εκδηλώσεις, όμως αυτή τη φορά ήταν πολύ διαφορετικά, grazie Vale. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved